Amatörens galna segergester - så vinner han på V86

TRAV

Här är mannen med de galna segergesterna.

Lasse Punkari, 50, gör succé i sulkyn.

På onsdag kör han favoriten på V86.

– Jag tror alltid på mig själv, jag har känsla för hästar, säger Punkari.

Solvallaamatören Lassa Punkari, 50 år, har under de senaste åren blivit känd som mannen bakom Alvena Nonstop. Tillsammans har de firat stora framgångar – och efter varje seger har Punkari bjudit travpubliken på ordentliga segergester och intervjuer.

Nu gör Punkari inte bara succé med sin egna hästar. Under de senaste månaderna har amatören fått massor av chanser bakom Anna Forssells hästar, och det har blivit succé. Stor succé. Punkari har i år kört 39 lopp, tagit elva segrar och kört in över 500 000 kronor. Höjdpunkten kom i juli då han tog hem Amatör-SM.

”Svårt att förlora”

Han har redan passerat fjolårets siffror med stor marginal och livet leker för Punkari.

– Jag är mer än nöjd, det är väldigt kul att tävla och när det flyter på som det gjort i år blir det en härlig kick. Det går inte att klaga, statistiken är bra och jag hade ingen aning om att jag skulle få köra så här bra hästar. Det är hästarna som springer och det mesta hänger på vad man har mellan skalmarna. Det är små marginaler, men är hästarna tillräckligt bra är det svårt att förlora med dem, säger Lasse Punkari till Trav365.

Hur kan det komma sig att du kör så mycket åt Anna Forssell?

– Jag kör hennes hästtransport när det behövs och det har blivit så att hon satt upp mig bakom lite hästar. Det är inget uttalat, vi pratar inte så mycket om det utan hon sätter upp mig. Jag är ingen uttalad förstekusk, men jag kör när jag är uppsatt.

Är du en bra travkusk?

– Klart jag är, jag tror alltid på mig själv. Jag har känsla för hästar och är inte i otakt med dem. Det är viktigt att det finns ett samspel mellan kusk och häst, och jag tycker att jag är ett med hästen i merparten av loppen.

”En modig häst”

På onsdag kör 50-åringen favoriten i V86-8 på Solvalla. Punkari sitter upp bakom Anna Forssells Uranium som visat storform på sistone. Kusken tror på segerchans – men har stor respekt för motståndet.

– Jag har en väldigt duktig häst, hon är stark och är modig. Jag tror hon kommer göra ett bra lopp och det behövs för det är väldigt bra klass på loppet och det är bara två stycken som tjänat mindre än 100 000 kronor i år. Positionerna blir avgörande, man har inte råd med för tung löpning och jag tror på segerchans. Hon är en av de som kan vinna, och tar man med flera streck ska hon med, säger Lasse Punkari till Trav365.