Stjärnkusken i polisdrama efter diskning

TRAV

Stig H: ”Allvarligt och grovt hot mot Erik Adielsson” – Tyska derbyt slutade i kaos för svenskarna

Foto: Skandalscener i Tyskland Erik Adielsson och Stig H Johansson hamnade mitt i tumultet efter storloppet i Tyskland. ”Det kom fram en hästägare till mig som var mycket upprörd och framförde till mig ett som jag betraktar det väldigt allvarligt och grovt hot mot Erik Adielsson”, säger Stig H Johansson.

Polis fick undsätta svenska travstjärnorna Stig H Johansson och Erik Adielsson efter tyska derbyt.

Efter att två hästar diskats blev en hästägare rasande och framförde grova hot.

– Det kom fram en hästägare till mig som var mycket upprörd och framförde till mig ett som jag betraktar det väldigt allvarligt och grovt hot mot Erik Adielsson. Det var riktigt obehagligt, säger Stig H Johansson till Travronden.se.

Storloppet Tyskt Derby för 3-åriga hästar avgjordes på söndagen utanför Berlin. Den svensktränade hästen Indigious, körd av Erik Adielsson och tränad av Stig H Johansson, var stor favorit i loppet. Även Stig H:s andrahäst i loppet Chapeau, var betrodd av spelarna. Inledningsvis gick också allt enligt planerna med Indigious i ledningen och stallkamraten Chapeau i rygg. Men i sista kurvan galopperade plötsligt Indigious.

Spurtade till seger

Erik Adielsson bakom Indigious styr eller vinglar ut ett spår med sin häst och stör en konkurrent samtidigt som Stig H:s andra häst Chapeau fick fritt fram invändigt, och kunde spurta till seger.

Glädjen blev dock kortvarig. Domarna diskade Chapeau för stallkörning och dömde Erik Adielsson till 35 dagars för avstängning för stallkörning, ett mycket hårt straff i travsammanhang. Indigious blev också diskad för sin galopp och domarna gav segern till Dream Magic BE.

”Väldigt rörigt”

Efter diskningsdramat i loppet fortsatte kalabaliken – på stallbacken. Direkt efter loppet blev en hästägare rasande och framförde ett mycket allvarligt hot mot Erik Adielsson. Båda de diskade hästarna ägs av tyska hästägare hos Stig H Johansson. Tysk polis fick kallas till banan för att Stig H Johansson och Erik Adielsson skulle kunna ta sig därifrån utan risk. Stig H Johansson upplevde situationen som riktigt obehaglig.

– Det blev väldigt rörigt och dramatiskt här efter loppet, men nu är vi i alla fall helskinnade på väg från banan, säger Stig H till Travronden.se.

En polisutredning kommer nu att utreda hotet mot Erik Adielsson. Stjärnkusken har också möjlighet att överklaga straffet på 35 dagars avstängning.

Mer information om det dramatiska loppet kommer i morgon på Trav365.