Alessandro Gocciadoro: ”Välkomnar alla tester”

Italienaren omges av dopningrykten – efter succén

Foto: TR Bild
Alessandro Gocciadoro

avChristoffer Wickman

TRAV

Stjärntränaren Alessandro Gocciadoro har gjort stor succé i Sverige.

Nu lyfts röster om att italienarens hästar är ”för bra”.

– Jag välkomnar alla tester, säger han till Sulkysport.

Italienske travtränaren Alessandro Gocciadoro har på två tävlingsdagar i Sverige kört in över två miljoner kronor.

På 16 starter under Elitloppshelgen på Solvalla och den gångna helgen i Östersund har det blivit åtta segrar. Bland annat har Volnik du Kras och Virginia Grif vunnit på V75, Arazi Boko tog hem Sweden Cup, även kallat ”lilla Elitloppet”, och Trendy O.K. slutade trea i Jämtlands Stora Pris.

Gocciadoros stora framgångar i Sverige har nu väckt både känslor, rykten och utpekanden. Många menar på att Gocciadoros hästar är ”för bra”.

I Östersund den gångna helgen togs dopningprov på samtliga Alessandro Gocciadoros hästar. Det skriver Sulkysport.

”Jag tycker det är bra”

Alessandro Gocciadoro har just nu slagit läger på Söderby mellan Stockholm och Uppsala, där han siktar att vara kvar till augusti-september, och tar ryktesstormen kring dopade hästar med ro.

– Jag välkomnar alla tester. De var ute till Söderby och tog provar på alla mina som skulle starta Elitloppshelgen och jag tycker det är bra. Sedan togs det ju även tester på alla de som startade i Östersund. Jag vill själv förklara mina framgångar med att vi hittat ett sätt att träna som fungerar, är på en väldigt fin gård, tar kontinuerliga vatten- och foderprover, har bra personal och fina hästar, säger Alessandro Gocciadoro till Sulkysport.

Gocciadoro berättar också att han omges av samma rykten hemma i Italien, och att de flesta av hans hästar har lite pengar på sig i förhållande till kapacitet, då prispengarna i loppen är betydligt bättre i Sverige än hemma i Italien.

– De flesta av mina hästar har väldigt hög kapacitet gentemot hur mycket pengar de har på sig, säger han.

Alessandro Gocciadoros nästa starter i Sverige blir med Umaticaya på Solvalla under tisdagskvällen, och med Arazi Boko på V75 på lördag i Boden

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Elitloppet

Solvalla

Trav