Profilernas tips: Det är vinnaren av Elitloppet

Kändisarnas tips inför söndagens storlopp på Solvalla

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7 | Foto: TT SPORT TT NYHETSBYRÅN
Patric Hörnqvist, nummer 72, jublar med sina medspelare i Tre Kronor.

TRAV

På söndag avgörs Elitloppet på Solvalla i Stockholm.

Men vem vinner? Här är profilernas tips!

– Bold Eagle vinner. Han slipper Readly Express och dessutom har kusken Franck Nivard lärt sig läxan från förra året – det är två heat som ska köras, säger Patric Hörnqvist, nybliven väldsmästare i hockey.

Förra året vann franske Timoko och Björn Goop Elitloppet till vinnaroddset 30,89 - det högsta oddset i storloppets historia.

Men vem vinner loppet på söndag?

I en enkät gjord av Solvalla ger profilerna sin syn på loppet - och avslöjar deras vinnare.

1. Maria Akraka, 51, tidigare friidrottare med 18 individuella SM-guld:
– Propulsion vinner Elitloppet 2018. Daniel Redén har grym form på sina hästar och jag har inte glömt vem som nog gjorde den hårdaste insatsen i Prix d’Amerique tidigare i år… Han såg dessutom fantastisk ut i tisdagens genrep. I övrigt ska det bli otroligt kul att se Maori Time, säger hon till Solvalla.

2. Peter ”Foppa” Forsberg, 44, Sveriges bäste ishockeyspelare genom tiderna:
– Propulsion! Han har tillräckligt bra spår för att få ett bra lopp i försöket. Sedan kommer Örjan kunna styra finalen och då tar ingen dem.

3. Alexander Bard, 57, artist, musikproducent, filosof och debattör:
– Propulsion vinner – Elitloppet kan bara vinnas av en häst som springer i världsrekordfart i två heat.

4. Jessica Almenäs, 42, folkkär programledare och sportprofil:
– Jag sticker ut lite och gissar på Pastore Bob. Han fick ett spår långt ut, men är startsnabb och kan få en bra resa ändå. Han har utvecklats mycket på sistone och känns ung och spännande. 

5. Mats Sundin, 47, ishockeyikon:
– Jag tror att Propulsion och Örjan Kihlström vinner, men det blir självklart stenhårt mot Bold Eagle. Elitloppet är alltid årets höjdpunkt, jag tror att vi kommer få se världsrekordtider i år igen.

6. Patric Hörnqvist, 31, nybliven världsmästare i ishockey:
– Bold Eagle vinner. Han slipper Readly Express och dessutom har kusken Franck Nivard lärt sig läxan från förra året – det är två heat som ska köras.

7. Glenn Strömberg, 58, tidigare fotbollsspelare och numera expertkommentator:
– Propulsion har sett fantastiskt fin ut i de senaste starterna, och är det någon som kan få till det i stora lopp så är det Daniel Redén. Tyvärr kan jag inte vara på plats eftersom jag kommenterar Champions League-finalen, men jag följer loppet så mycket jag kan och hinner.

8. Åsa Elmroth, 45, Sveriges mest rutinerade trav-tv-reporter:
– Jag väljer att gå mot strömmen och tippar med hjärtat. Efter att ha sett Maori Times coola stil i loppen vore det häftigt om hon chockade publiken och experterna, inte minst eftersom hon har rest 65 timmar från Australien. Det är långsökt, men som alla vet: Trav är trav och allt kan hända.

9. Charles ”Challe” Berglund, 53, tidigare ishockeyspelare och numera expertkommentator:
– Min Elitloppsvinnare blir Ringostarr Treb som vann loppet redan i spårlottningen till försöket. Han flög till spets i Olympiatravet och han flög ifrån dem på upploppet, det blir samma visa nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!