Chockade stjärnorna: ”Vad var det som hände?”

Jätteskrällen vann – när miljonhästarna duellerade

1 av 4 | Foto: ATG LIVE
Milligan’s School och Ulf Eriksson vann Östgötaloppet.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Mångmiljonhästarna On Track Piraten och Anna Mix duellerade sida vid sida i hela loppet.

Då chockade Ulf Eriksson och Milligan’s School alla och knäckte stjärnhästarna på V75.

– Vad var det som hände, frågade sig tränaren Catarina Lundström.

Östgötaloppet i V75–3 på Mantorp under lördagen var en superduell mellan stjärnhästarna On Track Piraten (16 miljoner kronor intjänat) och Anna Mix (12,6 miljoner kronor intjänat).

Redan från start låste duon loppet när Örjan Kihlström tog ledningen med On Track Piraten och fick Kim Eriksson och Anna Mix utvändigt – i ett rasande tempo loppet igenom med en öppning på 1.10,5 de första 500 metrarna.

”Wow, vilket race”

På upploppet såg det ut som att On Track Piraten och Örjan Kihlström skulle kunna hålla undan, då kom Ulf Eriksson och jätteskrällen Milligan’s School (bara spelad till fyra procent) från ”ingenstans” och avgjorde med en kanonspurt.

– Wow, vilket race, sa Per Skoglund i TV4 och fick medhåll av experten Mohammed Malla:

– Vilket lopp vi fick se, I love this game.

Första segern i Guld

Segerkusken Ulf Eriksson bjöd publiken på en segergest i karriärens första seger i Gulddivisionen.

– Det är toppkul. Jag tror faktiskt det är första Gulddivisionssegern, jag kom på det sista 100 metrarna, sa han i TV12 och fortsatte:

– Hästen kändes väldigt fin runt sista sväng och när jag ryckte tussarna sista 200 metrarna så kände jag att det kunde gå vägen. En riktig hedershäst.

”Klart det är synd om hästen”

Tränaren Catarina Lundström förstod inte riktig heller vad som hände.

– Vad var det som hände? Vi var nöjda med en lucka och han gick fantastiskt. Vi har väntat på det, men kanske inte från spår åtta. Det har varit lite sura miner med honom och lite för många galopper. Det har varit lite stolpe ut så det känns kanonskönt och vi är jätteglada, sa hon i TV12.

Örjan Kihlström slutade tvåa med On Track Piraten.

– Han gick jättebra, som vanligt höll jag på att säga. Det gick rätt fort hela vägen. Det är klart det är lite synd om hästen, det inte alltid det räcker, men så är det i travsporten.

”Bita i det sura”

Favoriten Anna Mix slutade till slut fyra.

– Tråkigt att hon får ett sådant lopp, hon kanske var lite segare i dag än senast, men jättebra ändå. Hon kommer, konstigt nog, bli ännu bättre av det här, sa kusken Kim Eriksson och berättade om taktiken för att försöka snuva On Track Piraten på ledningen i loppet.

– Jag provade från början för att se om det skulle bli något annat än dödens, det gick inte så det var bara att bita i det sura.

Milligan’s School vann loppet på segertiden 1.12,3 över distansen 2 640 meter med bilstart. Segern var värd 200 000 kronor.

Här kan du se loppet igen. OBS: Extern länk.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Mantorp