”Kommer till spets – då är loppet över”

Expertens DD-tips – onsdag 5 december

avPer Nicklasson

Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Åby och Solvalla.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Åby och Solvalla, onsdag 5 december.

Spelstopp DD 21.40

V86 20.30

TV12 20.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 4–1–8–5–6–7–11–10–9–3–12–2.

Kommentar: Tropicana Ås kan vara lösningen på ­loppet, så till vida att hon mycket väl kan leda runt om ifall hon ­laddas från start.  Är i annat fall lika bra bakifrån.

Happy Steel är loppets bästa häst men var hamnar hon? Vi tror ­inte att hon kan hålla ledningen men det är inte omöjligt att hon kan få rygg på ledaren, och i så fall kan det visa sig ­vara den ­bästa positionen för henne, om det blir så får ledaren svårt att hinna undan.

DD-2

Rankning: 4–9–7–2–5–10–1–6–3–12–8–11.

Kommentar: Moses verkar trivas som allra bäst när han har tätkänning från start. Kommer han till spets tror vi att loppet är öppet. Hamnar han i dödens kan det bli jobbigt med tanke på den långa distansen.

Ridgehead Kato var ”årets” snackhäst senast men svek en aning. Vi tar ändå till oss lovorden kring honom.

Vi förhöll oss lite av­vaktande till Copertino V.W. senast för att han inte gjort två bra in­satser i rad. Men nu har han gjort det! Sin bästa hittills senast dessutom.

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 4–1.

DD-2: 4–9.

Vem tar spets?

DD-1: Tropicana Ås, Smevikens Cruiser och Can Lane är startsnabba. Med fördel Tropicana Ås från det fina läget. Happy Steel är hyggligt startsnabb.

DD-2: Det finns ingen som har avslöjat någon vidare startsnabbhet och här är det främst upp till kuskarna att vara ­offensiva. Det talar ju kanske mest för Copertino V.W. trots spåret långt ut.

! Statistikvinnarna

DD-1: Happy Steel.

DD-2: Ridgehead Kato.

ARTIKELN HANDLAR OM