Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på ÅBY och SOLVALLA.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1:

Loppet

Intressanta 3 140 meter med bilstart.

Tipsettan

Total Value är svårbedömd i årsdebuten men får han ut det han har inombords spelar det kanske inte så stor roll att han inte startat på ett tag, kapacitetsmässigt är han huvudet högre än sina konkurrenter. Det bevisade han när han vann ett V75-lopp på Åby den 10 oktober i fjol. Då fick han inte travet att stämma samtidigt som han agerade hetsigt. Trots det kunde han hålla undan till en säker seger på 13,9/2 640 meter. Efter det gjorde han två starter till utan att få det att fungera. Därför kan det vara bra för honom att han fått vila. Eventuell ringrost kanske trumfas av att ha den här gången borde vara fräsch. Då kan han vinna på ren kapacitet i säg 90-procentig form. Åttondespåret är förstås inget plus men när han kommer ångande i inledningen är det inte troligt att någon vill ta emot honom. Håller han sig bara lugn borde han sedan bli svårfångad.

Motbuden

Eftersom Total Value inte är helt lätt att räkna på garderar vi med två hästar som båda har fin distansförmåga och bra form, även om båda blandat och gett.

Skrällbudet

Manstone’s Image kan avsluta bra med rätt resa.

Spetsbudet

Vi tror att Total Value får överta om kusken vill.

! Statistik­vinnaren

Barthold K.

✓ V86-2

Loppet

Sju ston som vi troligen kommer att få se i årgångsloppen under året.

Tipsettan

Galactica är en jätte­fin häst som kan få en toppsäsong där hon hävdar sig på allvar bland de bästa fyraåriga stona. Vi baserar det framför allt på hennes fina säsong i fjol men även på synintrycket i årsdebuten. Det loppet blev ingen värdemätare på hennes kunnande eftersom hon tidigt kunde överta ledningen och sedan fick bestämma tempot som hon ville – hon var skyldig att vinna. Men sättet hon gick undan på över upploppet, odriven med bra fart och full spänst över mål. Ja, det här kan leda långt. Hon möter en del meriterade hästar den här gången, framför allt Facile Boko, men vi är ändå inte överdrivet imponerade av motståndet och är faktiskt inne på att Galactica kan vinna det här loppet även från dödens. Vi kan ha fel i det men den risken är vi absolut villiga att ta. Om Galactica är så bra som vi misstänker är det lika bra att hoppa på tåget direkt och förhoppningsvis få betalt för det. Vi spikar henne.

Motbuden

Vi vill absolut inte förringa Facile Boko, det är klart att hon är en tuff motståndare till Galactica. Hon har ju trots allt tjänat 1,7 miljoner kronor och i fjol sprang hon 11,8 full väg som fyra i Oaks, och den tiden torde göra henne till det fjärde snabbaste treåriga stoet i Sverige genom tiderna på medeldistans. Vi ser ändå en större (utvecklings)potential i Galactica och när båda hästarna fått en vinters träning till på sig tror vi att det är den senare som har tagit de största stegen. Pimpinette Face är speedig och från innerspår får hon den resa hon behöver för att kunna utmana om segern.

Skrällbudet

Shaqline. Inget skrällbud kanske, men loppets joker.

Spetsbuden

Pimpinette Face vill med all säkerhet släppa. Facile

Boko har bra chans att få överta. Arctic Helen är också snabb ut, men har spår för långt ut?

! Statistik­vinnaren

Galactica.

✓ V86-3

Loppet

Inget höjdarlopp ur sportslig synvinkel sett.

Tipsettan

Stickittothem radar upp segrar och har bra chans igen. Läget är vettigt även om risken finns att det blir för långt fram.

Motbuden

Djerba Oldeson är värd en seger.

Skrällbudet

Telegram Sam.

Spetsbudet

Twist and Shout?

! Statistik­vinnaren

Stickittothem.

✓ V86-4

Loppet

Spåret (som egentligen är bra) emot Blue Martini Ås?

Tipsettan

Blue Martini Ås fick inte chansen att på allvar lufta sina spurtkrafter senast. Hon såg mycket fin ut. Nu är motståndet enklare och om hon hade haft andraspår bakom bilen hade det här varit en perfekt uppgift. Vi är lite oroliga för att hon inte kan vara med på allvar från start och då finns risk att hon inte får chansen. Kenneth Haugstad är inte den kusk vi tror är mest kapabel att lösa den här typen av uppgifter, men gör han det har Blue Martini Ås toppchans.

Motbudet

Trust Launcher var ruskigt bra senast men är normalt sett betydligt sämre bakifrån.

Skrällbudet

Quick Razz ska tas på allvar från ett bra spår.

Spetsbudet

Hamras One More. Vad händer sedan? Lurigt.

! Statistik­vinnaren

Wannabe Kemp.

✓ V86-5

Loppet

Flickan från landet stjäl showen?

Tipsettan

Countrygirl Ås har inte fått resultaten med i sig i de senaste starterna men formen sitter nog där, den sämre insatsen näst senast ser ut att ha varit en tillfällighet. Bakspåret med rygg på startsnabba Volontary Simplicity är ett bra läge. Blir det bara hyggligt tempo i täten har Countrygirl Ås bra chans att spurta ner allt.

Motbuden

Volontary Simplicity är inte lätt att ta sig förbi om hon får ledningen och får bestämma därifrån en bit. Hanna Banker har gjort en start tidigare för Flemming Jensen och han är nog den kusk som kan få henne att hitta tillbaka till toppformen. Om hon med loppet i kroppen närmat sig den kan hon mycket väl visa sig vara bäst i det här loppet. I grunden är det ju en mycket bra häst.

Skrällbudet

Conrads Elsa, om hon är bättre än senast.

Spetsbudet

Flera startsnabba men det är Volontary Simplicity som är den givna spetsfavoriten.

! Statistik­vinnaren

Countrygirl Ås.

✓ V86-6

Loppet

Som vanligt tunt anmält i treåringsloppet. Men de som är med är i alla fall fina hästar.

Tipsettan

Zahara Goj är en bra häst. Vi skriver det för att vi i början funderade på om hon bara var en tidig häst. Men hon är bra, sättet hon gick undan på från ledningen senast var väldigt tilltalande. Det är, trots lovorden, ändå unga hästar vi har att göra med och man får räkna med att det kommer att komma någon sämre insats även från Zahara Gojs sida. Vi säger inte att den kommer nu, men vi vill ändå gardera henne även om det ser smått upplagt ut för henne att hon ska kunna leda runt om den här gången också.

Motbuden

Fem starter men det har ännu inte blivit någon seger för Detroit Rock Sisu. Ändå har han varit bra varje gång och det är bara en tidsfråga innan vinstnollan spricker. Vi tillhör den del av spelarkåren som inte spricker när Detroit Rock Sisu för första gången skär mållinjen som en vinnare ( i alla fall inte om det sker den här gången). Basic Instinct har två raka segrar från ledningen. Kommer normalt sett inte dit nu och möter dessutom hårdare motstånd. Han är så fin att han ändå ska räknas tidigt.

Skrällbudet

Mindyourvalue W.F. blev bortkörd senast men känslan är att den styrningen var som den var för att man helt enkelt vill få upp tempot i hästen. Han är fin men tung i kroppen än så länge. Om han håller sig fräsch kan han bli bra med tiden.

Spetsbudet

Zahara Goj.

! Statistik­vinnaren

Zahara Goj.

✓ V86-7

Loppet

Bra V75-klass med hyperintressanta hästar.

Tipsettan

Frozen har inte startat sedan i maj i fjol, tio månader sedan. Klart att han kommer att behöva ett eller ett par lopp i kroppen innan han är på topp. Men en så här bra häst kan vinna direkt ändå, även om motståndet är tufft.

Motbuden

Michelangelo Ås är uppe i sex raka segrar. Måste förstås räknas tidigt men om han tar stryk av någon eller några av de här moståndarna är det verkligen inget att skämmas över. Jonathan Palema är normalt sett snäppet sämre än de bästa hästarna men då han är i bevisad form ska han tas på allvar. Rolex Bigi har visat att han har kapacitet att bli en topphäst. Vore kul att få se honom ha en säsong utan strul.

Skrällbudet

Nepals Dandy hamnar i skymundan av de främsta.

Spetsbudet

Nepals Dandy för att han är bäst av dem på start?

! Statistik­vinnaren

Rolex Bigi.

✓ V86-8

Loppet

En häst på banan?

Tipsettan

Elvira Diablo har galopperat bort mycket pengar men kommer garanterat att tjäna tillbaka dem om hon fortsätter på den inslagna vägen – vår bestämda känsla är att hon och stallkamraten Jetset är väl så bra som de mer etablerade stona i Stoeliten. Men Elvira Diablo behöver inte mäta sig med dessa ännu, hon är alltjämt kvar i en låg klass i förhållande till kapaciteten. Det här förlorar hon bara om hon är sjuk eller återfaller till gamla galoppsynder.

Motbuden

Tre givna om man garderar, sedan två stycken till och därefter kanske Bella Beluga.

Skrällbudet

Möjligen Caviar Sisu. Men då krävs nog toktempo.

Spetsbudet

Elvira Diablo körs tidigt till spets igen?

! Statistik­vinnaren

Caviar Sisu.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86