Boden vill bjuda på en försommarfest

TRAV

Bodentravet får för första gången V86 till banan.

Då hoppas de på publikfest.

– Vi försöker verkligen locka hit folk, säger David Zimmer, verksamhetsansvarig på banan, till Trav365.

Spelformen V86 brukar lagom till sommaren ge sig ut på turné och besöka landets travbanor.

Ny anhalt för i år är Boden – som är först ut.

Då de yttre förutsättningarna är på topp och banan dessutom lyckats få till den sportsliga biten med Scandal Plays Minne som russinet i kakan så hoppas de på publikfest.

”Kandislopp”

– Det är mycket att stå i just nu, men det är roliga saker, säger Bodens verksamhetsansvarige David Zimmer när Trav365 når honom.

Vad betyder den här dagen för er?

– Det är jätteroligt att få en V86-dag till Boden, det blir en förfest inför vårt megatrav med Norrbottens Stora Pris i sommar med en miljon kronor till vinnaren. Det är också fantastiska förutsättningar med sol och 27 grader varmt och vi försöker verkligen locka hit folk, folk som normalt sätt inte är vår stampublik.

Vad kommer ni att bjuda på?

– Bland annat ett kandislopp mellan Luleå Hockey och Boden handboll. Sedan kommer vi ha utegrillar, öltält och lite sådana där saker. Vi tror vi kommer göra det här till en bra försommarfest och vi har fått till bra tävlingar också. Det är jätteroligt både sportsligt och publikt att få dra i de här trådarna.

”Vilken grej”

Bodentravet har många stamgäster från Finland, därför jublade banan lite extra när femårige Victory Bonsai anmäldes till Scandal Plays Minne.

– Ja, vilken grej. Vi har som sagt många finländska stamgäster och att kunna bjuda dem på Finlands bästa häst, det är jätteroligt och en bra och rolig attraktion.

Har ni fått alla pusselbitar på plats?

– Vi håller på att lägga de sista pusselbitarna på plats nu, och det känns roligt att arbeta med de här stora dagarna, det blir på ett litet annorlunda sätt och det är de här dagarna som gör att man vill jobba med travsporten, det är enormt roligt.

Har du någon V86-vinnare att bjuda på?

– 3 Execute (V86-4) är en riktigt, riktigt fin häst som vi inte sett botten i ännu, säger David Zimmer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boden

V86

Trav

Spel