”Mindre pool för svenska spelare”

TRAV

ATG saknar tillstånd – bara svenska spelare får spela V75 till Vermo på söndag

Foto: Kanal75

ATG har inte tillstånd till att arrangera en internationell V75-omgång på Vermo på söndag.

Det medför att bara svenskar kommer kunna spela på spelformen.

– Det som skiljer i år är att det kommer vara en lite mindre pool för svenska spelare, säger Camilla Filipsson, presskontakt på ATG till Trav365.

Under 2013 och 2015 saknade ATG tillstånd att arrangera vinnar-spel för alla under V75 i Vermo.

Tillståndet tillät enbart vinnar-spel för svenska spelare.

I och med att spelbolaget brutit mot koncessionen (tillståndet) från Finansdepartementet vid två tillfällen har söndagens V75-omgång tvingats ändras.

Från att vara en internationell omgång, till en omgång där bara svenska spelare får delta.

Alla enloppsspel och Dagens Dubbel kan alla spela på, internationella och svenska spelare.

V75 (och V5, V4) arrangerar ATG enbart för svenska spelare.

– Det som skiljer i år är att det kommer vara en liten mindre pool för de svenska spelare. Förra året var omsättningen på V75 runt 27 miljoner. Då stod svenskarna för 20 miljoner och finländarna och de internationella spelarna för resten, säger Camilla Filipsson, presskontakt på ATG till Trav365.

”Högst osannolikt”

Lotteriinspektionen och regeringen ska nu besluta om- och hur ATG eventuellt ska bestraffas. Under fredagen skrev Travexpressen att ”ATG kan i värsta fall bli av med speltillståndet”.

Rejält överdrivet, menar ATG själva.

Hur allvarligt är det här, att ni brutit mot koncessionen?

– Bryter vi mot koncessionen så är det klart att det kan innebära följder, men i det här fallet är det ren formalia som inte kom med efter omstruktureringen av koncessionen 2013. Så att vi kan bli av med speltillståndet är högst osannolikt. Det är högst osannolikt att det blir några följder överhuvudtaget. Det kanske kan bli någon tillsägelse, det är den nivån det ligger på, säger Camilla Filipsson.

Här nedan finns information och tv-tider inför söndagen. Startlistor till söndagens V75 på Vermo ska bli officiella kring 12.45 måndag lunch

ARTIKELN HANDLAR OM

V75