Goop invald – i Hall of Fame

TRAV

Svenske toppkusken tar plats i den prestigefyllda klubben

Foto: Kanal 75
Svenske toppkusken Björn Goop väljs in i Hall of Fame

Björn Goop väljs in i Hall of Fame.

Stjärnkusken gör nu sin pappa Olle Goop sällskap i den prestigefyllda klubben.

– Det är jättestort, säger Björn Goop till Trav365.

Med tolv allsvenska kuskchampionat i följd.

6 000 segrar vid 39 års ålder.

Många inhemska och internationella storsegrar.

Närmare 600 miljoner kronor i inkörda prispengar.

Svenske toppkusken Björn Goop tar nu plats i Hall of Fame – som den yngste personen hittills.

Han gör därmed sällskap med sin pappa Olle Goop, samt bland annat Stig H Joansson, Sören Nordin, Stefan Melander och Örjan Kihlström.

Bra ambassadör

Björn Goop har fantastiska meriter på tävlingsbanan och otaliga rekord. Den 15 december i fjol passerade han den magiska gränsen av 6 000 segrar, som den yngste travkusken någonsin. Han tog den jubileumssegern på Axevalla, travbanan där han 1994, som sjuttonåring, tog sin första seger i karriären.

Björn Goop har vunnit storlopp som Elitloppet, Svenskt Travderby, Svenskt Travkriterium, Stochampionatet, Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal, för att nämna några.

Dessa meriter och det faktum att Björn Goop är en bra ambassadör för Svensk Travsport gör att han väljs in i Nordiska Hall of Fame.

– Det är jättestort, det är ett stort erkännande så klart att bli invald i Hall of Fame. Det är meriterande journalister och aktiva som väljer in till Hall of Fame, och det känns jättestort att bli invald. Det är framför allt ett stort erkännande, säger Björn Goop till Trav365.

Prestigefylld klubb

I klubben som tagit 6 000 segrar är han en av fem travkuskar, tillsammans med Olle Goop, Åke Svanstedt, Stig H Johansson och Jorma Kontio. I Nordiska Hall of Fame gör han bland annat Sören Nordin, Ulf Thoresen, Berndt Lindstedt, Margareta Wallenius-Kleberg och Stig Lindmark sällskap.

Hall of Fame – Travets Storheter – har sitt säte i Nordiska travmuseet, men de som utser vilka som ska väljas in är en oberoende insats: en kommitté bestående av representanter för de svenska och norska travsportjournalistklubbarna, Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) och Norska Travjournalisters Klubb (NTJK).

Se nedan för fakta över Björn Goop

ARTIKELN HANDLAR OM