Goop efter segern: ”Bästa sto jag kört”

TRAV

Svenske stjärnkusken vann Oslo Grand Prix med Your Highness före Elitloppsvinnaren Nuncio

1 av 10 | Foto: Fabrice Souloy-tränade Your Highness vinner Oslo Grand Prix med Björn Goop i sulkyn före Elitloppsvinnaren Nuncio.

Nuncio förlorade Oslo Grand Prix trots ett hjältemodigt lopp.

Björn Goop och superstoet Your Higness spurtade ner stjärnan sista biten.

– Hon var stark och krigade ner henne, det bästa sto jag kört, säger Björn Goop som tog ett äkta hat trick på V75.

Snabbtyck efter Oslo GP: ”Du är bäst ändå, Nuncio”

Lutfi Kolgjini lyckades ta ledningen direkt i Oslo Grand Prix med Mosaique Face, men hästen blev alldeles för pigg och höll ett hårt tempo, första varvet gick på 1.11.

Favoriten och Elitloppsvinnaren Nuncio tvingades kliva fram i dödens efter 500 meter i det stenhårda tempot. I sista sväng kopplade Nuncio greppet på Mosaique Face och såg ut att gå mot segern. Men trots en hjältemodig insats räckte det inte hela vägen.

Då fick Björn Goop full fart på Your Highness efter att ha tappat några meter i svängen, och in mot mållinjen stod det och vägde, men Goop och Your Highness krigade ner Nuncio.

”Fick stryk av en bra häst”

– Han gjorde ett kanonlopp och fick stryk av en väldigt bra häst som fick en bättre resa. När Björn styrde ut så provade jag att sticka och skaffa några meter, men sen är hon otroligt stark på rakan när hon fått en sådan resa och spurtade ner oss, kommenterar Örjan Kihlström.

Björn Goop hade en stor dag på Bjerke och genom segern i Oslo Grand Prix ordnade han ett äkta hat trick på V75. Kusken var mycket nöjd över storsegern med den Fabrice Souloy-tränade stjärnan.

– Sista biten mot mål är hennes starkaste bit. Det gick fort hela tiden, och jag fick bra ryggar, jag passade på att smita ut i rygg på Nuncio och hon var stark och krigade ner honom sista biten in mot mål. Jag har förtroende för hästen, men man är alltid i underläge mot Nuncio, säger Björn Goop.

”Bästa sto jag kört...”

Goop har kört många bra ston, men han håller Your Highness som det bästa. Tidigare under året vann duon Olympiatravet och Copenhagen Cup. Tillsammans har de nu dragit in tre miljoner kronor på mindre än tre månader.

– Hon är det bästa sto jag har kört. Hon är enorm, det är inte många ston som är bättre än henne, även om man har respekt för Queen L och Ina Scot och dom där, berättade Björn Goop i segerintervjun i TV12.

Trea i loppet slutade Un Mec d’Heripre efter en smygresa. Mosaique Face tröttnade efter att ha gått i högt tempo i ledningen.

– Han blev alldeles för pigg, säger Lutfi Kolgjini.

Björn Goop ordnade i och med segern i Oslo Grand Prix ett äkta hattrick på V75, genom att vinna de tre sista avdelningarna till ett värde av två miljoner kronor i prispengar – på en timmes jobb.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav