”Det var gåshud över upploppet”

24-årige Marcus Syréhn tillsammans med Nantucket
24-årige Marcus Syréhn tillsammans med Nantucket

Nantucket vann montéloppet på V86 och är klar för Montéeliten under Elitloppshelgen.

Det till ägaren Marcus Syréhn, 24, stora glädje.

– Det är något man har haft som mål att få uppleva, säger han till Trav365.

För första gången i spelformen V86:s drygt fyraåriga historia platsade ett montélopp på kupongen.

Reaktionerna inför loppet var blandade, men efteråt har det hyllats.

Vinnaren av ”Hästägarförenings Montépokal”, tioårige Nantucket, var fullständigt överlägsen och fick både experten Kristian Huselius att gå igång i tv-studion, samt folk på sociala medier.

En av dem bakom Nantucket är den 24-årige ägaren Marcus Syréhn, ynglingen som satsar hårt på sitt hästägande ska nu för första gången få uppleva Elitloppshelgen som hästägare.

”Gåshud”

– Det känns jättekul, så klart. Det är något man har haft som ett mål att få uppleva, nu blir det ett montélopp men det duger gott, och det ska bli jättekul, säger Marcus Syréhn till Trav365.

Vad säger du om Nantuckets seger under onsdagen, och de hyllningar som han fått efter loppet?

– Jag tycker det är fantastiskt kul, det var inte så många som trodde att han hade så mycket kvar när han kom hem från Frankrike i vintras, men han har verkligen visat det motsatta. Mercedes Balogh som tränar har verkligen fått honom att trivas med livet, och Sofia Adolfsson som rider honom gör ett jättebra jobb, säger Marcus och fortsätter:

– Jättekul också att det låg inom V86, det uppmärksammades därmed på ett helt annat sätt och nu blev det verkligen i fokus, och när han vann på det sätt som han gjorde var det extra kul så klart.

Blev du överraskad över insatsen?

– Jag visste att han var bra, men att se honom så här bra var väldigt skoj. Han är ju obesegrad i monté och har ju svarat för fina insatser tidigare, så nu när det var aktuellt med ledningen så kändes det bra, men hästar är hästar och det var bra emot så man vet aldrig. De provade ju mot honom också, och det var väldigt imponerande på det sättet han gick ifrån till slut, och det var verkligen gåshud över upploppet.

Vad du på plats på Solvalla?

– Nej, tyvärr. Jag brukar alltid vara på plats, men det har varit mycket jobb senaste tiden så det var svårt att åka iväg. Vi satt hela familjen hemma och tittade i soffan istället.

”Då blir det en riktig skiva”

Hur många hästar äger du?

– Jag är med och deläger fem hästar i dagsläget, förutom Nantucket så har jag Rianna Trot och Man at Work hos Ulf Stenströmer, J.C.Memory hos Mercedes Balogh och sedan har jag också en ettåring.

Vad kommer ditt travintresse ifrån?

– Det är väl medfött, det har alltid funnits i familjen. Morfar har alltid haft hästar så länge jag levt, och sedan har jag kollegor på jobbet som är väldigt intresserade och som jag blivit smittad av. Senaste fem åren har väl trav varit större delen av mitt liv.

Du är bara 24 år och satsar ganska hårt på ditt hästägande, något som inte hör till vanligheten i din ålder. Hur kommer det sig?

– Jag gillar tävlandet och har alltid gjort. Jag har varit idrottare själv, men den känslan man upplever när ens häst vinner och svarar för en bra prestation, den går inte att beskriva med så mycket annat, det är en häftig känsla. Därför har det blivit så här, att vi satsat en del på det.

Marcus Syréhn, som de senaste åren alltid upplevt Elitloppshelgen på plats med sina vänner, utlovar fest om Nantucket vinner Montéeliten.

– Först går jag till luckan, sedan blir det en riktig skiva, där alla jag känner är bjudna, skrattar han.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN