”Det blev kanske lite uppförstorat”

1 av 3 | Foto: Daniel Redén har en spännande trav-sommar att se fram emot med sitt toppstall
TRAV

Daniel Redén – det är travtränaren som på egen hand höjde pulsen inför trav-sommaren rejält.

Anledningen: stjärnhästarnas banjobb på huvudstadsbanan Solvalla.

– Det blev lite uppförstorat kanske, skrattar Daniel Redén till Trav365.

”Gav mig rysningar”, det var orden från travtränaren Daniel Redéns mun efter att han kört snabbjobb med ett par av sina stjärnhästar i förra veckan inne på Solvalla.

Orden fick snabbt spridning i travmedia och pulsen inför vad som komma skall på travbanorna den närmsta tiden höjdes en aning, eller, höjdes rejält.

Till påskhelgen är det dags för årsdebut för två av Redéns stjärnor och för de två som gav honom rysningar på Solvalla i förra veckan: Wild Honey och Propulsion.

För Trav365 berättar Daniel Redén om hur stjärnhästarnas snabbjobb blev lite uppförstorat, samt Propulsions och hans tre övriga V75-hästars chanser under långfredagen på Färjestad.

”Tog mig precis efter”

– När hästarna man tror på och när hästarna som man hoppas ska leverera känns fina då blir man glad, och Thomas Hedlund (som skriver nyheter på Stallzets hemsida) tog mig precis efter de här banjobben och jag var så glad då så det blev lite uppförstorat kanske, skrattar Daniel Redén till Trav365 och fortsätter:

– Men hästarna kändes jättefina och det var ett glädjande besked.

Vem kändes bäst av Propulsion och Wild Honey?

– Wild Honey kändes fin, men det kändes som att hon säkert behöver lite till. Hon ska starta i Gävle på lördag och jag begär inga stordåd från hennes sida, det loppet blir ett led i matchningen och vi måste börja någonstans. Wild Honey har inte visat så mycket i träning och jag tror det är en löphäst. Propulsion hade jag en tanke med innan banjobbet, att skulle han kännas fin så skulle han få gå ut i Karlstad på långfredagen och han var den som kändes klart bäst.

”Har inga krav”

Propulsion går också ut i Karlstad under långfredagen, han startar i V75-7, tillika Prins Carl Philips Jubileumspokal och stöter bland annat på Kapow Hanover, Je t´Aime Express, Fire to the Rain, Al Dente, Exodus Hanover och Scacco Matto i kampen om förstapriset på 250 000 kronor.

– Det känns som om Propulsion har utvecklats mycket i vinter, han har lagt på sig en hel del vikt och muskler. Jag hoppas det är muskler i varje fall så det inte bara är fett, men det känns som mycket muskler, skrattar Redén och fortsätter:

– Han behöver de här musklerna för att fortsätta utvecklas i dagens travsport, och jag tycker han känns fin på alla sätt och vis.

Tror du han bara går ut och vinner?

– Jag har inga krav på honom, jag har inga krav på att han ska göra det. Jag vet att han mötet hårda hästar och kort distans har jag inte matchat honom på, jag tycker han är stark och det känns som en häst som klarar stayerdistans lika bra som kort distans. Men, han kändes så bra i banjobbet på Solvalla så vi provar med kort distans. Sammanfattningsvis har jag inga krav på att han bara ska vinna, men så som han känns så räknar jag med ett bra lopp i varje fall.

Balans och utrustning?

– Öppet huvudlag och amerikavagn som vanligt, sedan blir det eventuellt barfota bak direkt, det avgör jag efter värmningen.

”Delicious”

Du har ett av trav-Sveriges mest spännande stall, det blir en spännande travsommar va?

– Ja, jag har många fina hästar och jag hoppas att man har gjort ett bra jobb med dem i vinter, och jag hoppas att hästarna får vara friska. Det är det viktigaste, att hästarna får vara friska.

Vem av alla topphästar i ditt stall ser du mest fram emot tävla i sommar?

– Delicious U.S., hon ligger mig varmast om hjärtat, men jag har som sagt många, många fina hästar, säger Daniel Redén.

Läs nedan för Redéns kommentar om övriga V75-hästar