Sportbladets tips till EXTRA V75 – på Axevalla

TRAV

Så tippar experterna till söndagens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till söndagens omgång i Axevalla.

Sportbladets experter Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på EXTRA V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

✓ V75-1

Loppet

Litet fält är lika med taktiklopp? Vi tror det och streckar därför bara två lägesgynnade hästar.

Tipsettan

Rafolo höll farten bra i hårt gäng ­senast, det var loppet i Jarlsberg som Sauveur vann. ­Rafolo möter bra ­hästar nu ­också men man ­måste ju ­säga att det är betydligt ­enklare emot. Dess­utom är ­läget perfekt den här gången, från innern är vi inne på att Rafolo kan ­hålla ledningen. Sedan beror förstås mycket på hur ­utmanad han blir om den positionen. Är det så att han får vara i fred i ledningen har han bra chans att ­hålla hela vägen. Men det finns några startsnabba ­hästar som kanske vill prova för spets. Blir det hårt tempo på loppet kan det bli långt hem för Rafolo. Sedan finns ju möjligheten att släppa ledningen och hoppas på lucka. Då krävs det en del tur, men det kan också bli riktigt bra.

Motbuden

Coldtown har verkligen funnit formen igen – i ­alla fall har det sett ut så när han har suttit fast några gånger på slutet. Coldtown har säkert mått bra av att få ­sådana resor (har ni sett, travtränare, det går att ­tjäna fina pengar utan att köra livet ur sin häst ­varje gång) och den här gången är han nog mogen ett ­offensivt upplägg. Hillustrious är en mycket bra sprinter men också ojämn. En bra dag kan han visa sig bäst.

Skrällbudet

Scacco Matto med Björn Goop från bra spår?

Spetsbudet

Rafolo är spetsfavorit. Coldtown är hetaste mot­budet från bra spår, men även Order by Keeper och Hillustrious kan öppna mycket snabbt.

! Statistik­vinnaren

Coldtown.

✓ V75-2

Loppet

Bara galopp emot för lovande norrman?

Tipsettan

Goneinaflash är en talang. Startspåret är nog det främsta hotet mot seger för honom.

Motbuden

Freddie Islet ser fin ut. Är ett spetsbud trots spåret.

Skrällbudet

Malkin vid form?

Spetsbudet

Nummer 1 släpper, nr 3 eller 4 övertar?

! Statistik­vinnaren

Freddie Islet.

✓ V75-3

Loppet

Fina ston överlag men vi tror att det främst står ­mellan tre stycken.

Tipsettan

Patricia Hastrup har varit bra i stort sett ­hela året. Senast såg hon ­jättefin ut då hon vann enkelt från ­ledningen hemma i Norge före bland andra Ivar ­Sånna. Patricia är inte beroende av ledningen men det är klart att det underlättar och ökar hennes segerchanser om hon når dit.

Motbuden

Alvena Take It avslutade strålande senast. Den ­formen och Axevallas upplopp låter som en fin ­kombination. Kanske är Alvena Take It i dagsläget loppets snabbaste häst. Windy Ways är loppets bästa häst. Det som ligger henne i fatet här är nog spåret, det är inte säkert att hon hittar ner i banan på ett vettigt sätt.

Skrällbudet

Georgie Mae kan hamna bra till trots bakspår.

Spetsbudet

Jetta Palema är snabbast första biten. Om hon är på topp har hon täckning för att prova i ledningen över kort distans. Men vi vet inte om hon är där form­mässigt och kanske släpper hon därför? Vi hoppas att det i så fall är Patricia Hastrup som får överta – att Jetta Palemas kusk fattar att det är en bra rygg att ha.

! Statistik­vinnaren

Jetta Palema.

✓ V75-4

Loppet

Fint tröstlopp för dom som inte kvalade in till ­Stochampionatet.

Tipsettan

Det blev som vi ­hade ­lite på känn senast; att Spoil Me inte skulle klara av den långa distansen. Eftersom hon har spetsläge igen, men nu över kortare distans, får vi tippa henne igen. Dock utan någon riktig övertygelse.

Motbuden

Lonely Star är en riktigt stark avslutare som gynnas av Axevallas långa upplopp. Detta ger även Amity chansen att komma in i matchen trots dåligt spår. Amity är troligen loppets bästa häst. Touch of Elegance kan få loppet i rygg på ledaren. Otrobanda har vi höga tankar om.

Skrällbudet

Come and See är fartfylld.

Spetsbudet

Spoil Me är snabbast första biten. Det troliga ärväl attt hon provar i den positionen igen, för vem ska hon annars släppa till?

! Statistik­vinnaren

Spoil Me.

✓ V75-5

Loppet

Amatörlopp där vi går på framspårshästar men där några av bakspårshästarna absolut har chansen om det körs lite för fort i täten.

Tipsettan

Brilliance har fin form och en bra kusk.

Motbuden

Dragalagaboomboom kan bli av med ledningen, men om han försvarar den blir han svårslagen. Jeter är den som får ses som knapp spets­favorit. Mr ­Gorogonzola har formen på topp. Othala är loppets bästa häst men ett par lite sämre insatser – fast egentligen ­inte: Näst senast fick hon en tung resa, senast blev det ­galopp – i kombination med spåret gör att vi rankar ner henne en aning.

Skrällbudet

Ängens Kryptonit har bra kapacitet.  Sämre senast.

Spetsbudet

Jeter tar sig förbi Dragalagaboomboom? Övriga bör få svårt att inledningsvis blanda sig i spetsstriden.

! Statistik­vinnaren

Brilliance.

✓ V75-6

Loppet

Fördel Kolgjins hästar från bra lägen men i årets ­Stochampionat är inget givet.

Tipsettan

Pasithea Face ­kördes tidigt till spets senast och väl där var hon överlägsen. Det som framför allt övertygar med henne är att hon ser smidigare ut än ­tidigare. Kanske når hon spets nu också, hon får ses som spetsfavorit, men hon kan vinna bakifrån också.

Motbuden

Princess Face ser mäktig ut men i spets trivs hon ­inte – i försöket bromsade hon betänkligt sista biten, delvis kanske för att den hårda drivningen hindrar ­henne mer än den hjälper? Nu får hon nog gå bakifrån. ­Kapacitetsmässigt är hon bästa hästen. Hjärtat säger ­nästan Galactica. Det vore kul om den här jätte­fina hästen på allvar fick ta steget upp i kulltoppen.

Skrällbudet

Vi släpper inte starka Swish Lane.

Spetsbudet

Ser ut som Pasithea Face ska få överta.

! Statistik­vinnaren

Swish Lane.

✓ V75-7

Loppet

Slide So Easy är huvudet högre än sina konkurrenter?

Tipsettan

Vi är väldigt imponerande av Slide So Easy – hur han ser ut och hur han presterar. Svårslagen utan strul. Kan vinna även med en del strul.

Motbuden

Sevilla bör hålla länge. Sedan är det öppet.

Skrällbudet

Picasso trots läget?

Spetsbudet

Sevilla.

! Statistik­vinnaren

Sevilla.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav

V75

V75-tips