Taktiken är klar: Lobys Alice ger mig jackpotten

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-07-30

Jackpott i Bollnäs och närmare 40 miljoner om man blir ensam.

Fast den risken är nog obefintlig med tre urstarka favoriter.

Jag har ändå taktiken klar, en spik och två halvsäkra.

Sportbladets travexpert Micke Nybrink är helt på det klara med att Lobys Alice vinner V75-4 i morgon.

De tre stora i morgon heter Lascaux, Infant du Bossis och Björkeelden. Alla tre är i läskigt fint form och har

överkapacitet för klassen/ motståndet. Var och en vinner sitt lopp sju gånger av tio, kanske rentav åtta. Ja men då är det väl läge att spika alla tre och blåsa på för fullt i övriga lopp? Ja, det var min första tanke.

Men sen tänkte jag om. Sannolikheten talar för att minst en av dem torskar. Jag ska inte gå in på hur jag räknat ut det men kan i alla fall säga att så ÄR det – vad man än tror.

Lösningen blir att spela två system. Jag spikar Infant du Bossis, som jag tycker är den mest givna vinnaren, på båda lapparna. Sen singlar jag Lascaux på en kupong och Björkeelden på den andra. Vinner båda får jag två sjuor, om bara en av dem vinner får jag nöja mig med en. Systemet kallas ”en av två” och är lika enkelt som genialt och användbart.

Utmanar Lascaux

Omgången i övrigt då? Först måste jag säga att Lucky Dream B.L. i V75-1 är det givna motbudet bakom Lascaux. Han laddas för ledningen och väl där får Lascaux i alla fall svettas lite för att plocka ner honom. Prins Juventus i V75-5 måste med blixtsnabbt vid garderingen av Björkeelden.

V75-2 känns som svåraste loppet, hästarna är dåliga och vem som blir minst trött till slut är svårt att gissa. Ta alla, eller om du har ont om pengar, plocka bort de tre mest och minst spelade så halveras kostnaden.

Passa Alice

Lobys Alice i V75-4 tror jag mycket på. Att hon inte är favorit är en gåta, det verkar som den här damen aldrig får något erkännande. Senast gick hon som ett skott efter att ha blivit störd till galopp och gången innan övertygade hon när hon försvann i spets.

Calle Cavat i V75-6 är svår att bli klok på. Han varvar prestationerna men när han är bra så är han svårslagen, särskilt över 1 640 meter med framspår bakom bilen, som nu alltså. Skulle han komma till spets är det toppchans.

Lover Box Index i V75-7 är i sitt livs form. Motståndet är tufft men glöm honom inte. Sen ser jag att Kipketer Zon är 18-procentare. Är det ett skämt eller?

Helgens bästa spel

Micke Nybrink