– Som om Federer dyker upp i Båstad

TRAV

Vi hann inte ens börja längta ­eller fundera.

Pang, Nuncio bara small upp i startlistan.

Alla som såg den komma ­räcker upp handen.

Nu kan bara en snöstorm ­stoppa showen.

Okej, jag vet. Det är knappast årets tuffaste uppgift Nuncio ställs inför, tvärtom. Han är bäst eller näst bäst i världen och möter hästar (Thai Broadway och Spring Erom) som med lite god vilja och en för­lägen hostning slår sig in på 50-bästalistan i Sverige.

Axevallas lördag blir som om Roger Federer dyker upp i Båstad och ställs mot en lucky loser i första omgången: många kommer dit och tittar men alla vet hur det slutar. Inbollningen är heller inget att gå igång på. Bry er inte om han ”slår alla bollar i nät” där. Himla med ögonen, fnissa och spika.

Nerven ligger i såna fall i om vädret slår om, skapar snökaos och tvingar Stefan Melander att stryka honom. Nuncio får nämlige panik när snökokor slå upp mot hans mage, blir det moddigt är det nog inte aktuellt att tävla.

Men just nu spår SMHI att det blir ett par plusgrader och ingen nederbörd alls på Axevalla på lördag. Fint.

Snart delägare

V75-1: Swimming Pool är jag snart delägare i, om vi räknar spelkvitton med utebliven återbäring. Senast hängde han med snyggt i en snabb avslutning på V75 och här är det rätt distans och första gången med Björn Goop. Nu eller aldrig? Picasso Tilly ser ut som en tavla och kan köras till tät, Top Yllit har hemmaplan och en mullrande motor medan Boomer blir ospelad som vanligt, trots sanslös form. Favoriten Calypso Am? Okej då, om ni tar polisgreppet på mig.

V75-2: Senast trodde jag på Pearl Face, då flög hon fram efter galopp i andra kurvan. Här tror ­alla på henne och förmodligen är det så jäkligt att hon vinner nu

i stället. Mitt vanliga flyt. Baharat, Othala, Makera och Annabelle ­Dimanche är ”no brainers”.

V75-3: Pokemon Ås är en mysig häst i glimrande form som hade allt sparat på Solvalla senast. Tanken var först att spika, uppgiften ser passande ut med långt upplopp och en kometkusk som brukar ställa in GPS:n på vinnar­cirkeln. Vill ändå dubbla med Ladyof­thelake, hennes form verkar vara otroligt bra.

 V75-5: Skiktat lopp där jag kapar fältet i två delar, sex tänkbara, sex chans­lösa, och hoppas att det är rätt beslut. Brosa Am är möjligen klar? Men risk för dödens gör mig kluven för ledningen tar Persimmon Face som också ska köras där. Västerbo Highscore är, så att säga, rolig eftersom 227 meter långt upplopp och hårt tempo ger honom chansen.

Snackhäst

V75-6: Hos Peter Unters­teiner är Magic Happens en snackhäst men från bakspår på tillägg på V75 vinner man inte med käften. Nu tror jag ändå att han har chans, så bra är han, men Benjamin Evo såg stark ut i snöyran senast och Cash Converter med Kihlström är spännande.

 V75-7: Men det här var ju lätt. Gloabalsatisfaction kan inte svara ut Orrizonte Trio (kan någon det?) och sen tar Diggers Elias över ledningen. Hur han sedan ska förlora är en gåta. Eller ni som såg honom senast fattar vad jag menar.

Nu är det payday.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 6, 5, 4, 2, 10 (res 11, 7)

V75-2: 4, 10, 11, 9, 15 (res 12, 7)

V75-3: 10, 14 (res 4, 15)

V75-4: 7 Nuncio (res 5, 6)

V75-5: 3, 1, 8, 11, 6, 9 (res 4, 2)

V75-6: 15, 7, 9 (res 11, 3)

V75-7: 6 Diggers Elias (res 9, 1)

900 rader/450 kronor

Helgens tips

1. 6 Diggers Elias (Axevalla, V75-7)

I sitt livs form? Full gas. Fräcka spiken.

2. 14 Ladyofthelake (Axevalla, V75-3)

Tufft sto som reparerade starkt senast. Varning.

3. 10 Boomer (Axevalla, V75-1)

Bra hela tiden, ändå ständigt bortglömd. Perfekt.