– Var en perfekt summa att vinna

Delade på 43 miljoner – Johan om lyxköpet mitt i vinstyran: ”Står en rolig bil i garaget”

Kompisarna från Östergötland vann 43 miljoner kronor på V75.

Mitt i vinstyran valde en av vinnarna, Johan Börjesson, att köpa en lyxbil. Om han har ångrat sig?

– Nej, det har jag inte gjort. Men det är som med allt annat, det blir vardag det också, säger han till Trav365.

10 december 2016 avgjordes V75 på Färjestad.

Det datumet glömmer aldrig de sju vännerna från Östergötland. De blev ensamma med alla sju rätt på spelformen och tog hem 43 miljoner kronor, som de fick dela på tillsammans med två övriga vinnare, som hade köpt en andel i deras spel. Instasen var enbart 100 kronor per man.

– Min fru ringde och berättade för mig när jag satt i bilen, då tappade jag konceptet helt, sa lagledaren till Trav365 bara någon timme efter storvinsten.

”Behöver inte bekymra sig”

En tid efter vinsten gick några ur kompisgänget ut i TV4 och berättade om kvällen. Då berättade de att en av vinnarna, Johan Börjesson, 30, valde att beställa en lyxbil mitt under vinstkvällen.

– Jag kollade faktiskt inte. Det var bara att slå till, sa han om priset på bilen.

Snart tio månader efter vinsten så har Johan hunnit landa i vinsten.

– Ja, så är det absolut. Tyvärr är det så att jag inte tänker på det över huvud taget längre. Det står en rolig bil i garaget…

Du har inte ångrat ditt spontanköp av Mustangen under vinstnatten?

– Nej, det har jag inte gjort. Men det är som med allt annat, det blir vardag det också.

– Vi har pratat mycket om det där, vi tror alla att det var en perfekt summa att vinna. Livet rullar på, men det blir lite enklare i vardagen. Det är inga problem med en sommarsemester och en vintersemester, man behöver inte bekymra sig. Livet är enklare på så vis, man måste inte jobba stenhårt för att unna sig de extra grejerna.

Lägger 100 kronor var

Kompisgängets vinst placerar sig på plats fem över tidernas högsta V75-vinster. På lördag avslutas veckans V75-maraton med Grand Final på V75 Summer Heat. Då kan en ensam vinnare ta hem tidernas näst högsta vinst, 58 miljoner kronor.

Och för kompisgänget har det, efter storvinsten, trillat in några mindre vinster på travet.

– Det har inte blivit några jättevinster, men småpengar. Vi spelar som innan, samma belopp, hundra kronor var. Det kommer väl förmodligen inte hända igen, det var ju sjukt, men man måste verkligen fortsätta att hoppas, avslutar Johan Börjesson.

FOTNOT: På fredag i V75 Direkt i TV12 med start klockan 19.00, sänder kanalen ett längre inslag med kompisgänget, efter att vinnarambassadören Hans G Lindskog gjort ett nytt besök, där de berättar om tiden efter vinsten.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!