”Det här är vår nye jättestjärna”

TRAV

BETYGEN: Trav365:s Christoffer Wickman om lördagens V75-tävlingar på Axevalla

Foto: Trav365:s Christoffer Wickman sätter betyg på lördagens V75-tävlingar från Axevalla

Tangerat världsrekord, svettiga insatser och yviga segergester.

Lördagens V75-tävlingar från ett soligt och varmt Axevalla hade det mesta.

Stjärnan som lyste allra klarast: Readly Express.

Det var uppdukat för fest under lördagen på Axevalla i Skara – dagen innan miljonfinalen StoChampioanet.

Soligt, varmt, mycket folk på plats – och då levererade också hästarna.

Timo Nurmos nye stjärna Readly Express sprang tangerat världsrekord i sin debut i högsta klassen, och när hade Sverige ett sådant här stort PdA-hopp senast? Det här är vår nye superstjärna.

Vi fick också se Linus Svenssons glädje över att få vinna V75 på hemmaplan, och Kristian Lindberg ställa till med en av tidernas största skrällar på V75.

Trav365:s Christoffer Wickman sätter och från lördagens V75-omgång.

Betyg:

Vem: 4 Readly Express (V75-3)

Kommentar: Timo Nurmos nye superstjärna gjorde debut i Gulddivisionen och ”tacklade” det genom att vinna på tangerat världsrekord, med vad Nurmos själv uttryckte 90-procentig form. Det går inte att göra annat än att älska den här Ready Cash-sonen och nu vill ve se honom vinna världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique på Vincennes – för det gör han väl?

Betyg:

Vem: 8 Bålsta Palema (V75-2)

Kommentar: Här kan man verkligen säga att Pär Hedberg hade ställt i ordning till V75 på hemmaplan för herregud vad bra den femårige valacken var i dag. Stentuff inledning med högt tempo och tredjespår fram till spets och väl i tät så fick Bålsta Palema inte vila, trots det så stred han berömvärt upploppet ner och vann bekvämt. Strålande insats!

Betyg:

Vem: 4 Bottnas Commandeur (V75-6)

Kommentar: Nej, jag brukar inte skryta och det här sticker väl en hel del i ögonen på några tröttmössar, men så här skrev jag i Miljonklubben i Sportbladet i fredags:

4 Bottnas Commandeur är ny i klassen. Trots det tror jag att han har ­vettig vinstchans och då spelvärdet i ­honom är oerhört högt tar jag en rå och spikar.  Jag pratade med Hans R Strömberg ­under torsdagen – sällan har jag hört honom så uppåt.

När jag skrev de raderna så hade jag dock inte trott att det var en sådan här prestation vi skulle få se. Trots att han var ny i klassen och lämnade rejält handicap med en startgalopp så spurtade han visslande upploppet ner och grejade segern precis innan mållinjen.

Betyg:

Vem: 4 Nobel Southwind (V75-7)

Kommentar: Visade hur pass bra han står sig i nuvarande klass när han fungerar som han ska, i dag var det aldrig något snack om saken då han bombade till ledningen och sedan satt nog bara Peter Untersteiner och funderade på med hur mycket han skulle vinna med.

Betyg:

Vem: 3 Seethestar (V75-1)

Kommentar: Placerades tidigt i ledningen av skicklige Christoffer Eriksson och väl där fick han aldrig riktigt vara ifred, över den dryga distansen. Trots det så lämnade Lars I Nilssons femåring konkurrenterna i slutsvängen och vann plättlätt.

Betyg:

Vem: 2 Sete (V75-2)

Kommentar: Var det påställt på i dag och Jörgen Westholms häst blev mångas spik på V75 den här lördagen. Oskar J Andersson körde offensivt och forcerade fram Sete utvändigt om ledaren, men Sete var aldrig segeraktuell och hade inte sin bästa dag.