80-åring vann fem miljoner: ”Chock”

Pensionären satte alla rätt på V75: ”Galet”

Publicerad 2023-02-24

En känd nöjes- och kulturprofil satsade 320 kronor på V75.

Det blev alla rätt och en vinst på 5,6 miljoner.

– Han var chockad och jätteglad, berättar ATG:s vinnarambassadör, Hans G Lindskog, som varit i kontakt med supervinnaren.

Lördagens V75-spel från Bergsåker blev en mycket svår nöt att knäcka.

Mängder av skrällar satte nosen först vilket bidrog till att bara fyra system överlevde vinnarna.

Värdet för sju rätt: 5 361 638 kronor.

Det minsta vinnande systemet var matematiskt och lämnades in av en stockholmare på nätet för 320 kronor.

Supervinnaren: ”En kändis”

Mannen, som är i 80-årsåldern, hade spikat 10-oddsaren Hierro Boko i den avslutande avdelningen (V75–7), vilket var ett stort genidrag då kusken Mika Forss ledde loppet från start till mål, med till synes krafter kvar.

Spelbolaget ATG:s vinnarambassadör, Hans G Lindskog, hörde under lördagskvällen av sig för att gratulera den nyblivne mångmiljonären.

– Det är en kille bosatt i Stockholm, eller en äldre man ska jag säga, en pensionär som fortsatt arbetar. Det är en välkänd person, en kändis som är mycket travintresserad och hade tagit ut raden själv, berättar Hans G Lindskog för Trav365.

Spikstrategin: ”Gillar Mika Forss”

Total vinst för mannen blev 5 654 889 kronor.

I samtalet med Lindskog var han tydlig med en sak.

– Han var jätteglad och chockad naturligtvis över vinsten. Men han ville absolut inte att det skulle komma ut bland vänner och kollegor. Vi hade ett fantastiskt samtal och pratade länge. Han har spelat på hästar i hela sitt liv. Den här lördagen spelade han som vanligt för några hundralappar och satt med en spik i sista loppet, detta för att han gillar kusken Mika Forss, fortsätter Hans G Lindskog.

Vinnaren i V75–7: Hierro Boko. En häst som kördes av miljonvinnarens favoritkusk Mika Forss.

Anonym: ”Måste respektera”

Varför ville han inte berätta mer om sig själv och vinsten?

– Det är jättetråkigt på ett sätt men han ville vara anonym och det måste man respektera. Han hade en historia att berätta, bland annat om hur han flera gånger tidigare varit väldigt nära. Nu stämde allt äntligen, helt galet.

De tre övriga systemen tillhörde dels en man som lämnat in ett stort system i Torneå för 6 000 kronor. Det andra, ett stort filsystem i Stockholm. Det tredje gjordes av Leksanssupportern Tobias Hagström, ett andelsspel som delades av tolv personer, inlämnat på City Gross i Skara.

Rätta raden på V75 från Bergsåker.

Följ ämnen i artikeln