”V86-skrällen riskerar att bli helt bortglömd”

TIDIGA V86-TANKEN: Larssons tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Bjerke och Solvalla, onsdagen den 8 februari

Teton Miss Annie är en skräll som streckas på V86.
Teton Miss Annie är en skräll som streckas på V86.

På onsdag delas V86 mellan Bjerke och Solvalla den 8 februari.

Här är Sportbladets Tidiga V86-tanke med Nils Larsson.

Ni får:

Tipsettorna

Mot- och skrällbuden

Rankning lopp för lopp

Bästa spikarna och skrällarna

Tidiga V86-systemet


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]Nils Larssons V86-tips:

Bästa spikarna

3 Needle’em (V86-6) vann väldigt enkelt senast och såg inte alls trött ut över mål. Verkar ta loppen bra och utvecklas på helt rätt sätt för dagen och nu såg det väldigt spännande ut då han är loppets troliga ledare över den korta distansen. Blir inte enkel att ta sig förbi och känns som en riktigt rolig spik.

1 So Far Away Ås (V86-8) galopperade nog bort segern senast och får här en utmärkt chans att ta snabb revansch. Han är väldigt snabb ut bakom bilen och borde hitta till ledningen. Därifrån blir det svårt för konkurrenterna att besegra honom.

Bästa skrällarna

4 Teton Miss Annie (V86-2) har fått några lopp i kroppen efter ett uppehåll och hon såg fin ut som fastlåst senast med gott om krafter sparade. Hon kan öppna bra bakom startbilen och kan nå ledningen, men löser det sig bara vettigt räknar jag med att hon slåss om segern. Riskerar att bli helt bortglömd då raden är väldigt missvisande.

9 Tako Ö.K. (V86-3) är rapp i benen och skulle faktiskt trots bakspåret kunna nå ledningen då han har en riktigt snabb startrygg. Får han antingen spets eller en bra resa i ryggar är han aktuell och får inte glömmas bort på kupongen.

9 Jonathan Bank A.B. (V86-7) besegrade favoriten senast efter en vass spurt. Får han ett bra lopp även den här gången kommer han avsluta starkt och kan mycket väl överraska på nytt. Den lite längre distansen är ett plus för honom och nu är han dessutom anmäld barfota runt om vilket kan lyfta honom lite ytterligare.

Tidiga V86-systemet

V86-1: 4, 5, 2 (6-11)

V86-2: 12, 5, 4, 1, 9, 10 (7-3)

V86-3: 3, 10, 9 (5-11)

V86-4: 8, 4, 10 (6-3)

V86-5: 3, 5, 9, 7, 1, 4 (2-6)

V86-6: 3 Needle’em (9-6)

V86-7: 5, 4, 9, 10, 3 (7-2)

V86-8: 1 So Far Away Ås (9-4)

4 860 rader/1 215 kronor

OBS: Systemet är uppdaterat efter första publicering på grund av strykning.

DD-systemet

DD-1: 5, 4, 9 (7–2)

DD-2: 1 So Far Away Ås (9–4)


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


V86–1


Tipsettan

Storfavoriten I.D. Forcedtovictory ströks under måndagen vilket ändrar om förutsättningarna. Viktor C.D. blir ny tipsetta. Fungerade inte på en snömoddig bana senast, men innan det har han varit duktig.


Motbud

Blue Spirit med Frode Hamre är snabb ut och kan mycket väl ta spets. Tvåa senast på Jarlsberg.


Skrällbud

Alameda gjorde det bra bakom I.D. Forcedtovictory senast.


Spetsstrid

Blue Spirit är riktigt snabb.

Vår rankning

4 Viktor C.D.

5 Blue Spirit

2 Alameda

6 Bravestile

11 American Coffee

9 Fantasio de Cuy

8 Kiss Flevo Rhythm

10 Mr. Samara

12 Snappy Lizzy

3 Helia Gendreenne

7 Kadans Transs R.

V86–2


Tipsettan

Carry Cash har verkligen hittat en bra vinterform och segrarna på slutet har varit övertygande. Senast fick hon göra jobbet utvändigt om ledaren, men kunde ändå avgöra knappt men säkert den sista biten. Hon står bra inne i loppet och även om hon har det sämsta utgångsläget är hon hästen att slå.


Motbud

Myse d’Erpion avslutade starkt senast och från ett bra spår ska hon räknas tidigt.


Skrällbud

Teton Miss Annie har fått några lopp i kroppen efter ett uppehåll och senast såg hon riktigt fin ut som fastlåst med gott om krafter sparade. Hon kan öppna bra bakom startbilen och det är inte omöjligt att hon lyckas ta sig till ledningen, men får hon bara ett hyfsat lopp så räknar jag med att hon kommer vara med och slåss om segern. Borde närma sig formen på allvar och riskerar att bli helt bortglömd då raden är väldigt missvisande.


Spetsstrid

Flera snabba. Macy har fördel på spåret och utmanas nog främst av Teton Miss Annie.

Vår rankning

12 Carry Cash

5 Myse d’Erpion

4 Teton Miss Annie

1 Macy

9 The Primerose

10 Tullibardine Boe

7 La Paradeta

3 Ad Maiora Gar

11 Digital Pro

2 Flavienne Lascaux

6 J.J.Another Vinn

8 Dior Ima

V86–3


Tipsettan

Björn Bork avslutade starkt vid segern näst senast och vid senaste starten fick han aldrig chansen från rygg på ledaren och såg väldigt formstark ut. Han kan öppna bra och då han är loppets spetsfavorit kan han bli svår att besegra.


Motbud

Å.M. Luna höll bra från utvändigt ledaren senast och det här är ett riktigt bra sto som räcker långt i klassen. Med lite mer klaff den här gången och bra ryggar under slutvarvet kommer hon fälla många till slut.


Skrällbud

Tako Ö.K. är riktigt kvick i benen och kan verkligen flytta på sig. Han är framför allt väldigt snabb den första biten och med lite tur är det inte omöjligt att han kan sitta i ledningen trots bakspåret då han har en snabb startrygg. Han känns klart intressant.


Spetsstrid

Valle Grid öppnar bra. Spetsar och släpper till Björn Bork? Det finns även ett tänkbart scenario där Tako Ö.K. lyckas komma mellan från start och att han då kan köra sig till ledningen.

Vår rankning

3 Björn Bork

10 Å.M. Luna

9 Tako Ö.K.

5 Tyrifaksen

11 Kul Stilling

1 Lättis

4 Glans Tinder

2 Valle Grid

8 Valle Borka

7 Vital Vinter

6 Björe Lydia

12 Horg Mio

V86–4


Tipsettan

Vincent C.D. hade en dålig rygg senast och tvingades ut i vida spår runt slutsvängen och det var verkligen en stark avslutning som han bjöd på. Han visade att han duger väldigt bra i den här klassen och att det är längre distans nu är knappast någon nackdel. Stämmer det lite bättre än senast så ska han ha en bra chans att spurta till seger.


Motbud

Ductus har gjort bra lopp under en längre tid och lär dyka upp där framme på nytt. Senast fick han gå i tredjespår under slutvarvet och gjorde det helt okej även om han stumnade lite den sista biten.


Skrällbud

Rio Alta Wine var den som fick göra jobbet i tredjespår senast och drog fram bland annat Ductus. Han galopperade in på upploppet då man slogs lite om positionerna och det kan bli snabb revansch här.


Spetsstrid

Från springspår har Bajaro B.R. med duktiga Claes Sjöström bra spetschans.

Vår rankning

8 Vincent C.D.

4 Ductus

10 Rio Alta Wine

6 Bajaro B.R.

3 Rio Luca

2 Got to Goo

5 Snick Chick

12 Untouchable In

11 Campari

1 Broadway Frazer

7 Spectacular

9 On Track Fenesie


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


V86–5


Tipsettan

Sheena’s Boy snabbstartade till ledningen senast och även om han fick ge sig sista biten mot Delight Classic som spurtade riktigt vasst tycker jag han gjorde ett klart bra lopp. Lär siktas mot ledningen igen och det kan mycket väl hålla hela vägen om det inte blir ett alldeles för hårt tempo under vägen vilket det finns risk för.


Motbud

Det är ett väldigt öppet och jämnt lopp på förhand och jag väljer att ranka Miss Pepper tvåa som senast höll bra som tvåa bakom tipsettan Sheena’s Boy. Då var hon ganska klar favorit och jag tycker hon gjort många bra lopp och visat att hon räcker långt i den här klassen. Hon lär vara på jakt efter snabb revansch mot min tipsetta och ska streckas tidigt på kupongen.


Skrällbud

Iggy B.R. är i grunden utan tvekan loppets bästa häst och som fyraåring vann han Norskt Travderby. Nu gör han första starten på länge och det vore inte så konstigt om det kommer fattas en del tills formen sitter där på allvar, men med tanke på vilket kunnande han besitter så ska man räkna med honom direkt och jag blir inte förvånad om han är starkast den sista biten. Det finns också chans till att det blir ett hårt tempo i loppet då det är många med framspår som är riktigt kvicka bakom bilen och lite körning under vägen skulle självklart gynna honom en hel del.


Spetsstrid

Jackson Avery, Sheenas’s Boy, Valley Brodde och Miss Pepper är alla väldigt startsnabba. Fördel Sheena’s Boy som borde hålla ut konkurrenterna utvändigt och med Jackson Avery borde man vara intresserad av rygg ledaren över full distans.

Vår rankning

3 Sheena’s Boy

5 Miss Pepper

9 Iggy B.R.

7 Delight Classic

1 Jackson Avery

4 Valley Brodde

2 Revenue Lavec

6 Custom Cheval

8 Secret Snap

V86–6


Tipsettan

Needle’em var riktigt fin senast på Östersund då han vann väldigt enkelt från ledningen. Motståndet den här gången är klart tuffare, men jag tycker han är under spännande utveckling och då han har fått ett riktigt bra spår och har chans att nå ledningen på nytt blir han inte enkel att besegra. En fräck spik!


Motbud

Dee Godfather har visat hög kapacitet och kan nog vara den som är mest framgångsrik när vi kommer summera karriärerna, men den här gången tror jag det blir tufft att hinna ikapp min spik över den korta distansen. Given på kupongen vid gardering.


Skrällbud

Hilfiger jagar fortfarande karriärens första seger och den borde komma inom kort. Har ett dåligt läge nu, men kommer några av de mest betrodda bort under vägen så kommer han vara med och göra upp om det.


Spetsstrid

Needle’em har utvecklat sin startsnabbhet och är spetsfavorit.

Vår rankning

3 Needle’em

9 Dee Godfather

6 Noble A.F.

8 Hilfiger

5 Innersniffen

4 Catharsis

2 Fenomen A.F.

11 Easypeasy Artist

1 Peak Lightning

7 A Mean Machine

10 Koroleva San

12 Riff Express

V86–7


Tipsettan

Boh Erre är segervan och väldigt startsnabb. Senast blev segern enkel då den som utmanade honom galopperade på upploppet. Han borde komma till ledningen och kan han vara ytterligare lite bättre nu med täta starter ska han ses med en bra segerchans från spets.


Motbud

Värsta motståndaren till tipsettan är nog stallkamraten Thai Targaryan som spurtade bra från andra utvändigt senast. Kan få rygg på ledaren den här gången och kommer luckan är det inte omöjligt att han är den snabbaste över upploppet. 


Skrällbud

Jonathan Bank A.B. fick sen lucka senast och då spurtade han riktigt vasst och tog sig förbi Boh Erre den sista biten. Lyckas han få en bra resa även den här gången kan han visa sig starkast på nytt och han får inte glömmas bort på kupongen. Han är anmäld barfota runt om den här gången och den lite längre distansen är knappast något minus. 


Spetsstrid

Boh Erre är mycket snabb första biten bakom startbilen och ska ses med väldigt bra chans att ta spets, antingen av egen kraft eller att han blir släppt dit av stallkamraten Thai Targaryan.

Vår rankning

5 Boh Erre

4 Thai Targaryan

9 Jonathan Bank A.B.

10 Coktail Gun M.E.

3 Ivanhoe

7 Dontgiveme Chocolate

2 Positano

11 N.Y. Embrasse Moi

8 Denali

1 Jeaner Newport

V86–8


Tipsettan

So Far Away Ås såg segerfarlig ut in mot upploppet senast, men han blev lite rädd när norsken rycktes och bröt då inåt och sprang över en av pinnarna och galopperade. Räkna med att både kusk och häst är sugna på revansch och den här uppgiften ser riktigt bra ut på förhand. Han borde komma till ledningen och därifrån blir han mycket svårslagen.


Motbud

Global Attention återkom efter uppehåll senast och galopperade på upploppet med krafter sparade. Har han gått framåt lite med det loppet kommer han bjuda spiken på en match.


Skrällbud

Prometheus var duktig senast vid segern och han verkar närma sig toppformen. Kapacitet finns för att vara med och göra upp om det och garderar man upp loppet ska han streckas tidigt.


Spetsstrid

So Far Away Ås är snabb och jag räknar med att han håller ut övriga.

Vår rankning

1 So Far Away Ås

9 Global Attention

4 Prometheus

2 Black and Quick

10 Jack is Back

11 Icon Mearas

6 Holy Ground

3 Hacker Am

8 The Baron

7 Jaxon V.S.

12 Dontloosememate

5 Biscaia


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!