V75-tips

”Utfärdar supervarning på heta V75-skrällen”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Mantorp • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

King Schermer utfärdas det en supervarning på.

Foto: ATG LIVE

TRAV

Full pott i onsdags på V86 och 22 000 kronor i vinst.

På lördag avgörs V75 på Mantorp.

Här är Sportbladet-experternas bästa spikar och miljonskrällarna till omgången.

– Jag utfärdar en supervarning på en av mina V75-skrällar, säger Erik Pettersson.

– Mitt motbud till hela omgångens favorit är given till skrattretande procent, säger Mario Lipovac.


ANNONS: Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Mantorp under lördagen och har spelstopp klockan 16.20.

MISSA INTE: Senaste avsnittet av V75-podden ”Spets & Slut” i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund med Micke Carlsson. [Extern länk]


Vid onsdagens V86-omgång prickade fyra andelssystem in alla 8 rätt, bland annat systemet V86 i sista stund. Total vinst: 22 060 kronor Vinst per andel: 1 696 kronor.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången.

V75-procenten är uppdaterade klockan 14.35 fredagen den 4 juni.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Lägsta klassen och stor favorit, jag vet att man ska passa sig, men det ser upplagt ut. För 3 Edens Boy (V75-2). Bra distans och bra rapporter. Han är stark som få den här och över 2 640 meter tror jag ingen orkar stå emot. Det kan bli första gången med norskt huvudlag på, det tror jag hade passat mycket bra på den här lite flegmatiske lufsen.

Miljonrensarna

Det surras mycket om 9 Global Welcome (V75-3). Bra smygspår, toppkusk och barfota runt om. Så det brukar se ut när skrällar slår till på V75. Fem procent.

V75-4 är öppet. 10 Digital Class har man med varje gång. En procent är i alla fall inte för mycket.

7 Reven Dejavu (V75-5) har man hört att Jörgen Westholm gillar. Bajk på nu och Adielsson i sulkyn. Två procent.

Tänk på att...

… Mantorp står för tävlingarna på lördag. Hög kvalitet på loppen – rakt igenom.

… det är ett kort upplopp på banan, 177 meter.

… väderleksrapporten säger sol, sol, sol. Spets, rygg på ledaren och positionen utvändigt om ledaren. Övriga göra sig icke besvär. Typ.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spiken

Jag både tror- och hoppas att 2 Stoletheshow hittar till ledningen i V75-3. Han såg bra ut senast och går barfota runt om igen, så som han är bäst. Det är riktigt sommarväder i Sverige nu och i ledningen, på en snabb sommarbana har jag svårt se någon i det här fältet som plockar ner honom. Jag har den heroiska insatsen, från just ledningen, i Jubileumspokalen på näthinnan. Om så bra? Stenklar! Elva procent.

Miljonrensarna

Om man garderar 7 Sato (V75-1), som jag tror har bra chans så måste 6 Vien Ici och 1 Martin Tooma med. Tre respektive sju procent.

2 Queen of Trixs (V75-4) är inte alls så tokig. Som jag läser loppet så sitter hon i rygg på ledarinnan 5 Call me Brodda. Med lucka… Två procent.

9 King Schermer (V75-6) gjorde ett ruggigt lopp i Köpenhamn. Underskattad på grund av okänd häst och kusk. Supervarning! Två procent.

2 Pinto Bob (V75-7) är bra hela tiden. Bra läge och undervärderas av spelarna. Med rätt lopp är han tuff sista biten. Två procent.

Tänk på att...

… det är Mantorp som arrangerar V75. Kort upplopp och snabb bana på lördag. Jag letar efter vinnare från ledningen, främst.

… det blir barfota runt om på 1 Kensington Bros (V75-2). Flopp senast, men kapacitet finns. Skulle kanske kunna utmana jättefavoriten. En procent.

4 Zorro Wind (V75-5) var grym så sent som i helgen. En riktig tömning då. Rekyl nu!?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

7 Sato (V75-1) ser ut att ha en passande uppgift i inledningen. Han var riktigt bra efter galoppen näst senast på V75. Senast vann han på ett bra sätt med tränaren i sulkyn. Nu hoppar Per Lennartsson upp, vilket är intressant. Jag är inne på att han får överta ledningen efter en bit och sedan är loppet över.

Miljonrensarna

9 Global Welcome (V75-3) är en rolig outsider i högsta klassen. Han har varit på Visby de senaste två starterna och hittat formen och nu blir det barfota runt om och en bra rygg från början. Kommer han rätt på det, med lite tempo, fäller han många. Fem procent.

9 Bara du Chene (V75-5) är ett roligt motbud mot omgångens största favorit. Hästen har varit bra varje gång på V75 och senast hade han vunnit om han inte blivit störd. Han har en perfekt rygg den här gången och kan få loppet. Till skrattretande tre procent är han given.

Tänk på att...

… Mantorp är en ”racingbana” och det går fort under sommaren, det gäller att vara med där framme när det ska avgöras.

3 Edens Boy (V75-2) står för klassen i loppet och ska ha en bra chans, dock får man ha koll på procenten, den går inte skena iväg för mycket.

5 Call Me Brodda (V75-4) har tagit några kliv till i utvecklingen och vann på bra sätt senast i Danmark. Får hon ledningen, och får dämpa en bit, då kan hon bli svårslagen.

7 Ubiquarian Face (V75-7) gynnas av strykningen och kan vara framme och överta ledningen tidigt, måste räknas!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

I V75-3 sitter Björn Goop upp bakom 4 Short in Cash. Ekipaget sitter relativt tidigt i ledningen och då jag inte kan hitta någon i fältet som vill/kan sätta upp farten blir det en billig spets och slut-vinst. Omgångens bästa spik till 25 procent.

Mr Mah Can (V75-6) fick för honom drömspåret nummer 1 bakom bilen. Startsnabb som han är tror jag ingen tar en längd på honom, därefter blir han svårslagen. Spikas till 17 procent.

Miljonrensarna

Ägarkretsen kring Hail Mary äger även 5 Spickleback Face (V75-7). Träningsrapporterna går i dur och den streckas tidigt till två procent.

I V75-2 sitter Mika Forss upp bakom 1 Kensington Bros. För ett år sedan bollade han med en så pass bra häst som Manny Muscle. Nu streckad på en procent, pass upp.

Tänk på att...

… det är ett kort upplopp på Mantorp, det gäller att vara med i den främre träffen.

… det är ruskigt bra och jämna lopp rakt igenom. Jag tror ånyo på hög utdelning.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

11 Bordeaux S. (V75-1) har väldigt gott kunnande och avslutade jättefint senast till seger. Bakspår är inte nöten så klart när det är voltstart men jag tror ingen av de andra ekipagen står emot min spik. Streckad på 18 procent just nu vilket är mumma. Barfota runt om och vanlig vagn.

Miljonrensarna

11 Milligan’s School (V75-3) är streckad på nio procent just nu i ett öppet lopp. Han fick aldrig chansen senast på Gävle då han satt fast med sparat mellan hästar. Denna gång har han en bra startrygg på 4 Short in Cash och hittar bara kusken Ulf Eriksson en bra position i andraspår är han med och segerstrider här.

2 Queen of Trixs (V75-4) är en ruskigt fin märr som Stall Eklundh håller högt. Kusken André Eklundh söker spets initialt för att sen släppa till 5 Call Me Brodda och hoppas på lucka 200 kvar. Två procent just nu är kul.

Klass I-loppet (V75-5) tycker jag är öppet bakom favoriten 4 Zorro Wind som inte såg helt rumsren ut i aktionen på Solvalla. Det var nära galopp in i första sväng. Sånt tar jag till mig i alla fall. Overkligt hårt spelad med 72 procent. Jag målar på i detta lopp. 7 Reven Dejavu får Erik Adielsson upp i vagnen vilket är ett plus. Spurtade bra som tvåa senast och är med här om favoriten gör bort sig. Två procent just nu.

Tänk på att...

… V75 på Mantorp allt som oftast får till fina startfält. Inget undantag nu.

… Mantorp har ett kort upplopp. Leta spetshästar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


Eric Flygare (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

8 Önas Prince (V75-6) är en favorithäst hos mig och intrycket i årets fyra starter (som resulterat i fyra segrar) har varit bländande. Att han var nära på trilla dit i Kungapokalen senast handlar snarare om hur loppet blev kört än om hästens kapacitet. Det här är ett råämne, kanske den bästa fyraråringen vi har i landet och utgångsläget under lördagen ser jag bara som oddshöjande. Nordström kommer skicka framåt vad som går från start och om det sedan blir dödens eller ledningen får vi se, jag tror vinstchansen är jättehög oavsett. Sa jag att det blir första bike? Spik!

Miljonrensarna

9 Bara du Chene (V75-5) har härdats fint på V75 och han gör det helt okej hela tiden. Han har slutspurten som sitt främsta vapen och utgångsläget i snabba ryggar ser intressant ut. Med lite tempo och rätt resa fäller han många till slut. Tre procent.

9 Riptide R.D. (V75-1) har gjort det bra på slutet och formen känns som den sitter där. Möter bättre motstånd nu, men spurten senast efter mycket sen lucka var plusbetonad och han gick klart snabbast i loppet över mål. Kan smälla till i ett vidöppet lopp. Fyra procent.

Tänk på att...

… omgången avgörs på Mantorp och det brukar gå undan rejält i loppen den här omgången. Upploppet mäter 177 meter.

2 Stoletheshow (V75-3) blir bättre och bättre med starterna och senast fick han ett snällt lopp och gick med full fart till slut. Bra läge nu och det skulle kunna vara dags.

1 Algot Zonett (V75-7) har toppform och är loppets bästa häst, men läget kan bli en fälla då han inte är så snabb från start och han risker att bli fast.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Mantorp under lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Mini på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

3 Edens Boy (V75-2) är stor och rejäl som brukar köras på styrka. Svarade för en bra insats senast. Hästen har hög kapacitet och bra chans.

4 Cactus (V75-4) vann senast trots hade hon inledde från spår längst ut på vingen över kort distans. Har en stark avslutning som gynnas om tempo.

Miljonrensaren

3 Sidney Celeber (V75-6) gick rygg ledaren senast, ut i andraspår vid ingången till upploppet och avslutade bra som tvåa. Är startsnabb och lär testas. Fyra procent.

Tänk på att...

… helgens omgång på Mantorp bjuder på många fina och jämna lopp. Bland annat med Ina Scots Ära, V75-6.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]Publisert:

LÄS VIDARE

”Tycker det ser ut som en superspik på V75”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar