V75

Efter mardrömmen – drog in 1,1 miljoner

Anders ”Ankan” Parmström kämpade för sitt liv • Tillbaka igen och prickade sju rätt på V75

Av: 

Daniel Söderbäck

TRAV

Hockeyikonen Anders ”Ankan” Parmström, 78, tappade litervis med blod vid en rutinoperation då en ven sprack för ett år sedan.

Nu är han still going strong igen. I lördags satte han alla rätt på V75 och spelade in 1,1 miljoner kronor.

– Det finns alltid hål att stoppa pengarna i, säger han till Trav365.


MISSA INTE: Sportbladets nya V86-podd. ”Fräcka spiken som ska ge miljoner”. Senaste avsnittet i spelaren ovan och nedan.


Han har varit svensk förbundskapten för Tre Kronor, medlem i ”Kycklingkedjan” i AIK och hyllad ishockeykommentator tillsammans med Arne Hegerfors.

I oktober i fjol var Anders ”Ankan” Parmström illa däran.

En rutinoperation på sjukhuset i Västerås slutade med att han kämpade för sitt liv.

Han skulle opereras för ett bråck på stora kroppspulsådern i buken, då det gick hål på en större ven.

– Jag förlorade litervis med blod, låg på operationsbordet i timmar och sedan på intensiven i åtta dygn. Jag minns inget av det där själv, utan det är min fru och mina barn som berättat, sa ”Ankan” i en stor intervju med Sportbladet i maj i år.

”Har varit en tuff resa”

Nu är Anders ”Ankan” Parmström återställd – och slog dessutom till med sju rätt på sitt andelsspel ”Ankans Unik” på VinnaTillsammans i lördags. Systemet gav 1 110 275 kronor och varje andelsköpare kunde kvittera ut 92 522 kronor. ”Ankan” var en av de som hade köpt en andel för 212 kronor.

– Det är klart att det är kul, både för mig och för alla som köper en andel. Det finns alltid hål att stoppa pengarna i, säger han och skrattar och berättar om tiden tillbaka efter operationen:

– Nu mår jag jättebra och är ikapp både fysiskt och psykiskt. Det har varit en tuff resa tillbaka. Ligger man på sjukhus sju-åtta veckor finns det inte en muskel kvar i kroppen, och jag hade inga muskler sedan innan eller, ha ha.

– Jag hade rullator i ett par månader hemma och kunde försiktigt bygga upp kroppen igen. Jag har en liten hund som jag är ute med fyra till fem gånger om dagen. Det går inte fort och jag skulle inte kunna springa Stockholm Marathon, men det känns bra.

”Kände mig rätt lugn”

På lördagens V75-kupong från Solvalla spikade ”Ankan” hästarna Lipstick Tooma och Viscount.

– Jag brukar inte gilla att spika så stora favoriter som Lipstick Tooma var, men det var den bästa spiken, säger han.

I den sista avdelningen satt ”Ankan” med nio av tio hästar på kupongen. Då storskrällde Mr Clayton J.F. med Per Lennartsson i sulkyn.

– Jag kände mig rätt lugn eftersom jag hade så många hästar i loppet. Men det är kul, nu är jag på gång igen och siktar på att sätta ”sjuan” även på lördag, ha ha.

Publisert:

LÄS VIDARE

V86-spiken formstark – leder loppet runt om

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Tre Kronor

Trav

AIK