”Jag går ut stenhårt och V75-spikar direkt”

Sportbladets tidiga V75-Tanke • Analys • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 söndag 27 juni på Kalmar

På söndag är det klassiskt midsommartrav på Kalmar med V75.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke.

Du får tidiga analysen, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.

– Jag går ut stenhårt direkt och spikar, säger han.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

En galopp och ett huvud, mer än så behövdes inte för att gå bet på sju rätt i lördags. Att Very Kronos åkte dit i sista stegen från ledningen kom överraskande för mig, men han stod trots allt för en stark insats. Den där ”Gubben i lådan” är helt enkelt stört omöjlig för dagen och Who's Who fortsätter att skörda offer vart man än reser med hästen. Nu till helgen är det Kalmar som står som värd för V75-tävlingarna och notera att loppen körs på söndag och inget annat. Det är ju trots allt midsommar nu i dagarna! I fjol radade favoriterna upp sig, året dessförinnan blev det nästan miljonen för sju rätt. Helgens omgång har potential att gå åt båda hållen..., framför allt om ett av mina tre singelstreck hoppar kråka för tredje gången på raken.

Det absolut första intrycket när startlistorna studerades söndag kväll var att: ”Hur fasen ska 1 Mellby Free (V75-3) undgå att leda detta runt om?” Innerspår med tillhörande spetsgaranti, endast åtta deltagare (trots att loppet var öppet för tolv), enkelt motstånd och så är hon nio av 14 från ledningen. Barfota runt om och jänkarvagn på det... ”Spik of the week”, som bäste vännen hade uttryckt det. Men så dök jag in i lopparkivet på allvar och inte har hon väl visat någon toppform i de tre, fyra senaste starterna? Dessutom har hon varit struken för dåliga blodvärden efter sjätteplatsen där hon inte gick nämnvärt över upploppet. Sex veckodagar av sju är Mellby Free en ”mordvinnare” i ett lopp som detta, men om hon kan åka dit i spurten av en I Love Paris (näst senast) så kan hon givetvis ta stryk av en för dagen sylvass 3 Hevin Boko. För inte alltför länge sedan valde Björn att släppa spets till nämnda Hevin. Gör han det på nytt rentav då dagsformen är diffus? Vid ett sådant upplägg är loppet över, och Goop är inte en man som nöjer sig med andraplatser. Så det blir svar, och värsta konkurrenten utvändigt. Lås på två. Eller...? När två träter blandar sig gärna en tredje i leken, och vem har undgått att se den hysteriska formtoppen 4 Ultra Bright hittat i år? Kan Per Lennartsson hitta andra utvändigt? Vi plockar för säkerhets skull med en fjärde, 8 Call Me Brodda som faktiskt bollade med Ultra Bright på Charlottenlund nyligen.

Kalmarsundsstayern 2021 är en sportslig godbit. Att en 7 Gardner Shaw (V75-2) i toppform ska förlora känns inte troligt, men hur står det egentligen till med hästen för dagen? Diskad för passgång i två starter på raken och inte som bäst vid något av dessa tillfällen. Uppgiften ser annars ytterst passande ut och hästen är rapp den första biten. Här blir det dock gardering modell större.

Om Gardner Shaw har givit sin tränare gråa hår den senaste tiden så är det inget mot vad högkapable 15 Ultion Face utsatt stackars Adrian Kolgjini för. Galopp i fyra starter på raken för Ultion som genom sin karriär tampats med den starkaste kullen i mannaminne, innehållande kanoner som Aetos Kronos, Ecurie D., Hail Mary, Power och många till. I det sammanhanget har han varit som Ungern i fotbolls-EM, en underdog som ställts mot självaste världsmästarna Frankrike. Men likt Ungern har hästen överträffat sig själv och tagit emot publikens hyllningar efteråt. Galopp i 15 av 35 starter är dock inget man skryter om för barnbarnen och utan att veta Adrians ålder så är känslan att stressen att köra Ultion fått honom att åldras minst fem år. Med Upstate Face har han kanske omvänt den åldringsprocessen och kapacitetsmässigt finns det ingen i stayerloppet som kan mäta sig med Ultion. Lovar den gode Adrian vinst på nytt? Det är lätt att bli självsäker, kaxig rentav, när stallet går som tåget. Jag vågar dock inte riktigt hoppa på Kolgjini-rutten utan ett visst avbeställningsskydd. Strecka så många ni har råd med!

Tidiga spikarna:

Jag går ut stenhårt och spikar i V75-1. 5 Hell Patrol har fina meriter från USA där han bland annat tampats mot stjärnhästen Amigo Volo. Fyraåringen är sedan en tid tillbaka i Björn Goops regi och det har väl varit en blandad kompott hittills. Galopp båda gångerna. Barfota runt om i årsdebuten, framskor senast och skor runt om nu...

Hästen verkar inte helt lätt att komma rätt på, inte ens för en mästare som Goop. Givetvis kan det bli pannkaka på nytt men kapacitetsmässigt är Hell Patrol i en klass för sig. I senaste starten testade han lyckan i Fyraåringseliten mot två av Europas hetaste namn för nästa års Elitlopp: Sister Sledge och Beppe Bi. Dessa två stred som lejon hela vägen in och båda gick i mål på topptiden 1.09,1. Hell Patrol smög i andraspår i nämnda lopp och såg fortfarande gåvillig ut då han rumplade till i sista sväng. Kanske började mjölksyran göra sig påmind, märkligt vore annars i andra starten efter långt uppehåll, men det troliga är ändå att han spurtat in en bit bakom med en ordentlig rekordsänkning som följd.

Söndagens silverdivision är ett av de sämre jag skådat på mycket länge. Dessutom lottades flera av de tuffare konkurrenterna till bakspår. Ska Hell Patrol förlora ett lopp som detta måste han vara sjuk, eller galoppera på nytt. Jag kommer nog att byta kanal under loppet, eller begrava ansiktet i sommarsvettiga händer. Detta kan gå lite hur som helst men jag hoppas att Björn lyckas få sin blivande kanon på bättre tankar.

6 Easy Cash (V75-6) känns som mitt bästa förslag till singelstreck. Han öppnade pilsnabbt från innerspår för tre starter sedan och spårade varje meter. Nu senast var han ute i en tuff bronsfinal och fick då dra fram tåget i tredjespår under slutvarvet. Easy Cash höll riktigt bra och var endast slagen av smygkörda duon Upstate Face och Eddy West. Hur bra den tidigare är har vi om inte annat blivit påminda om vid upprepade tillfällen hittills i år, och mer lär följa. Easy Cash har visserligen ett tråkigt utgångsläge men de värsta konkurrenterna i spetsstriden startar från bricka sju och åtta.

Visst har 5 Rackham förbättrat sin startsnabbhet men inte kan han väl fånga upp Easy Cash? Jag går all in på att Robert Bergh trycker gaspedalen i botten och övertar ledningen från 2 Taxi Out. Sedan ska loppet vara över.

Inte varje dag man hittar en Elitloppsvinnare i Kalmar i en gulddivision med 150 tusen till vinnaren, men så är fallet på söndag. 1 Cokstile (V75-7) är givetvis hästen att slå men innerspåret kan bli en fälla. Han har haft spår ett bakom bilen vid två tillfällen på svensk mark och blivit luggad på spets båda gångerna. Cokstile har kommit tillbaka storstilat efter skada och kvalade in till Elitloppsfinalen. Där fick dock kusken hybris och var ute och rundade korvkiosken under slutvarvet. Cokstile gav sig dock aldrig helt och hade slutat mycket längre fram med ett annat upplägg.

Efter en lång och grundlig videoanalys hade jag mer eller mindre kommit till slutsatsen att om Cokstile förlorar detta så kan vem som helst vinna. En helgardering närmade sig och det hade känts riktigt skönt om man mot förmodan skulle vara kvar inför sista avdelningen. Tyvärr vore det på tok för dyrt att strecka samtliga. Första tanken var att spika Lucifer Lane, men jag har fått byta eftersom hästen ströks under veckan. Trist, då det var en fräck spikidé, men Cokstile får du i stället lämnas ensam på kupongen.

Tidiga skrällarna:

11 Image Rapida (V75-2) har jag följt en tid och senast fick man äntligen utdelning för sin långa väntan. Formen är helt på topp för dagen och distansen har hästen vunnit över förr. Prickar kusken starten kan det lösa sig bra och i ett riktigt getingbo till lopp vill jag varna lite extra för Image.

Även 5 Thriller N.P. tas på största allvar. Lopp i kroppen efter långt uppehåll, perfekt smygläge och lurige Calle Jepson i sulkyn. Blir livsfarlig med lucka.

2 Howdy Quick (V75-4) var ruskigt bra i senaste starten på topptid för klassen och förstärks nu med ingen mindre än Björn Goop i sulkyn. Tränaren Hans Crebas har i och för sig gjort ett sjuhelsikes jobb i sulkyn hittills men givetvis skiljer den både en och två klasser mellan de båda gentlemännen. Förhoppningsvis blir det körning mellan loppets två förhandsfavoriter och mycket tyder på att Howdy Quick kan få loppet kört i halsen.

Det kan tyckas tokigt att varna för en häst från spår tolv över kort distans, som dessutom ställs emot några riktiga skjutare, men som 12 Carry Cash (V75-5) såg ut senast i första barfota runt om-starten! Det finns gott om startsnabba deltagare och mycket tyder på en segertid i 1.10-trakten. Jag hoppas att Jörgen Westholm kan rygga min tipsetta 11 Balboa Lux i tredjespår under slutvarvet och på så vis få perfekt draghjälp till upploppet. Superrens att vänta om Carry Cash hinner fram.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 5 Hell Patrol (12-2)

V75-2: 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 14, 15 (2-9)

V75-3: 1, 3, 4, 8 (5-6)

V75-4: 1, 2, 3, 6, 12 (7-9)

V75-5: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 11, 12 (7-10)

V75-6: 6 Easy Cash (1-4)

V75-7: 1 Cokstile (8-6)

2 200 rader/1 100 kronor.

OBS: Systemet är korrigerat efter första publicering då spiken 4 Lucifer Lane, V75–7, är struken.

Banfakta, Kalmar

Banförkortning: Kr

Längd: 1000 m

Bredd: 25,5 m (2140 m), 26,0 m (1640 m)

Upplopp: 207 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Källa: Svensk Travsport.

Startlistor:

V75-1, 2 140 meter auto

1 Great King Wine* - Kontio J 4 4 1 8 7 12,3a

2 Zio Tom Jet* - Djuse M A d 4 4 4 6 11,2a

3 Racing Ribb - Kolgjini A 1 3 1 2 4 11,5a

4 Zoko Lane - Oscarsson K d 0 6 1 6 11,9a

5 Hell Patrol - Goop B 4 0 0 3 d 10,6a

6 Kung Edward - Untersteiner J d 4 2 0 3 11,0a

7 Royal Navy Neo - Jepson C J 1 4 5 4 8 11,6a

8 Adde S.H. - Untersteiner P 6 0 0 2 1 10,8a

9 Mr Perfection - Oscarsson J 6 6 6 5 0 11,4a

10 Jaques Noir - Ohlsson U 0 4 6 6 1 10,7a

11 Toddler - Lugauer C 5 3 4 0 2 10,4a

12 Västerbo Lexington - Bergh R 5 2 6 4 2 10,4a

V75-2, 3 140 meter volt

1 Prima Kaiser - Persson S 1 1 3 0 d 14,1

2 Kondor Dream - Ohlsson U 1 5 5 0 2 14,2

3 Cojito - Ginman O 0 d 4 d 1 14,0

4 Newlight Coger - Persson F 5 1 2 2 0 15,5

3 160:

5 Thriller N.P. - Jepson C J 1 d d k 3 13,8

6 Tyson Dimanche - Forss M 3 1 d 4 d 14,7

7 Gardner Shaw - Westholm J 3 2 1 d d 14,1

8 Fort Knox - Goop B d 3 6 6 2 14,4

9 Madronjo - Jussila K P 2 0 4 5 6 13,0

10 Tony Afrika - Eklundh A 1 2 2 1 0 14,4

11 Image Rapida - Oscarsson K 3 2 0 2 1 12,5

12 Hurricane Silas - Lennartsson P 3 0 1 1 1 14,4

3 180:

13 Shocking Superman - Bergh R 4 2 0 4 1 13,5

14 Husse Boko - Johansson G 2 1 2 7 0 12,9

15 Ultion Face - Kolgjini A 0 0 d d k 16,4

V75-3, 2 140 meter auto

1 Mellby Free - Goop B 1 3 2 2 6 09,7a

2 Julia af Solnäs - Johansson H B 0 d 0 0 0 10,9a

3 Hevin Boko - Forss M 1 d 0 2 4 09,6a

4 Ultra Bright - Lennartsson P 1 7 1 2 4 10,0a

5 Gina Mearas - Untersteiner J 0 1 3 d 2 11,0a

6 Grande Diva Sisu - Nordström P 4 1 0 3 8 10,4a

7 Dontlooseallmoney - Oscarsson J 0 6 6 0 5 11,0a

8 Call Me Brodda - Persson S 1 4 2 1 3 11,3a

V75-4, 2 640 meter volt

1 Behind Bars - Untersteiner J 1 2 0 d 1 15,0

2 Howdy Quick - Goop B 1 1 1 5 3 17,3

3 Napoleon Cash - Jepson C J 1 1 1 0 1 16,2

4 Fauntleroy - Niklasson M 2 4 3 1 3 16,7

5 Woudstra - Eklundh A 2 6 3 6 2 15,7

6 Das Auto - Persson S 2 3 5 1 0 15,2

7 Erik Youknow - Uhrberg T 6 7 2 1 1 14,6

8 The Engine - Westholm J 8 6 5 1 1 15,2

9 Becker - Untersteiner P 1 d d 1 3 15,4

10 Playit Flax - Sjunnesson J 0 d 1 2 1 15,5

11 Pomeroy - Linderoth M Å 4 2 4 1 0 14,3

12 Titan Yoda - Ohlsson U d d 1 1 1 13,1

V75-5, 1 640 meter auto

1 Benedetto O.P.* - Forss M d 1 1 7 d 12,1a

2 Baron Frontline - Bergh R 4 1 6 0 2 12,0a

3 Zacapa Grim - Eklundh A 0 1 1 5 1 10,9a

4 Awesome Kronos - Untersteiner J 1 6 0 1 0 12,4a

5 Nouba Mom* - Oscarsson K 7 1 0 2 d 12,7a

6 Bring Me Money - Persson S 2 6 4 3 4 11,8a

7 Zack Bris - Kylin Blom O 1 5 0 0 2 12,4a

8 Hipster Am - Djuse M A k 0 3 1 3 11,2a

9 Reddington - Jansson T 4 1 0 d 1 12,5a

10 Justice Rhyme - Sjunnesson J 1 2 3 5 2 12,6a

11 Balboa Lux* - Eriksson C 2 1 1 1 1 10,9a

12 Carry Cash - Westholm J 1 d 4 0 1 12,1a

V75-6, DD-1, 2 140 meter auto

1 Boston Wise L.* - Lennartsson P 1 1 1 7 1 10,5a

2 Grinnebys Orion - Goop B 2 1 3 8 d 11,4a

3 Taxi Out - Sjunnesson J 1 1 6 0 4 11,7a

4 Digital Dominance - Westholm J 4 1 1 1 3 14,0a

5 Rackham - Eriksson C d 2 2 d 1 10,2a

6 Easy Cash - Bergh R 1 2 1 1 3 11,1a

7 Laradja Vrijthout - Lugauer C 1 2 1 6 1 12,1a

8 Golden Guard - Bardun J 1 1 2 1 0 11,4a

9 Don Cash - Kolgjini A 2 1 1 1 5 11,2a

10 Oscar L.A. - Lövgren J 1 2 1 1 d 11,2a

11 Quite E.Wood - Eklundh A 6 2 2 1 3 11,3a

12 Global Agreement - Untersteiner P 1 2 2 0 2 11,8a

V75-7, DD-2, 1 640 meter auto

1 Cokstile* - Kontio J 4 1 2 4 7 09,4a

2 Osterc - Uhrberg T 3 5 3 2 3 08,7a

3 Forfantone Am - Jansson T 3 3 2 d 4 10,4a

4 Lucifer Lane - Nilsson J A STARTAR EJ

5 Heart of Steel* - Untersteiner P 3 5 3 0 2 09,3a

6 Harran Boko - Nordström P 0 1 1 3 d 09,9a

7 Diamanten - Goop B 4 0 5 2 3 09,8a

8 Racing Mange - Lövgren J 0 1 1 7 3 09,5a

9 Zarenne Fas* - Djuse M A 1 5 4 0 0 09,8a

10 Night Brodde - Lugauer C 8 5 4 0 1 09,5a

11 Brother Bill - Jepson C J 2 d 5 d 4 11,5a

12 Dragster - Malmqvist R 2 0 1 0 3 09,6a


ANNONS: Här hittar du Sportbladets alla andelssystem under hela veckan. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!