Publicerad:

Experten: ”Riktigt bra häst – DD-spik”

Expertens DD-tips – fredag 17 november

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Romme, fredag 17 november.

Spelstopp V64 19.25

DD 20.53

TV4 Sport 21.30

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 5–12–7–8–10–2–3–6–4–1–11.

Kommentar: Velasquez Gar är en riktigt bra häst som ­inte har samma meriter som en sådan som Calamara’s Girl. Men med de här förutsättningarna tror vi att den senare får svårt att hinna fram till Velasquez Gar som har visat att han tål dödens om det krävs.

DD-2

Rankning: 2–1–9–3–4–5–6–8–10–7.

Kommentar: Att Sugar Daddy inte kunde blanda sig i ­striden i ett V75-lopp senast är honom förlåtet efter det tunga slutvarv han fick. Nu ser det väldigt bra ut för ­honom; perfekt läge, enklare emot. Det räcker så, formen och ­kunnandet finns redan där och vi tror att Sugar Daddy ­vinner det här från de flesta positioner om han är bara är frisk och fräsch. Tro Lo Lo är intressant från sitt fina utgångs­läge. Spets eller rygg ledaren? Carja har ett bra smygläge. ­Tidig även om det finns en viss risk för att formen är på väg ­nedåt. Enge Lincoln, Västerbo Grosbois och kanske även ­Gigant Proud är tänkbara ifall favoriten kommer bort.

DD-systemet 1 rad

DD-1: Velasquez Gar.

DD-2: Sugar Daddy.

Vem tar spets?

DD-1: Stallkamraterna Cash Lady och Charmante Amok är startsnabba. Av dessa två är det Charmante Amok som är spetsintresserad. Därmed inte sagt att hon svarar allt och alla till vilket pris som helst.

DD-2: Tro Lo Lo, Västerbo Grosbois och Gigant Proud är snabba från start. Sugar Daddy är inte heller långsam och vi blir inte förvånade om han kör sig till ledningen i ett ­tidigt skede.

! Statistikvinnarna

DD-1: Velasquez Gar.

DD-2: Sugar Daddy.

Publicerad:
Publicerad: