Trav

”Folk tycker att jag är dum i huvudet”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

För en och en halv månad sedan påstod han att Axevalla hade Europas sämsta banskötare.

På lördag är Paw Mahony tillbaka på otursbanan då han kör på V75.

– Folk tycker att jag är dum i huvudet som kritiserar banan, men den är pinsamt dålig, säger Mahony.

Den andra januari i år så körde Åbyproffset Paw Mahony nioårige The Good Boy på V75 på Axevalla.

Mahony såg länge ut att gå mot segern men mitt på upploppet galopperade hästen och utan galoppen hade The Good Boy troligtvis vunnit loppet och tjänat 100 000 kronor.

Skyllde på banan

Efter loppet gick Paw Mahony till attack mot Axevallas bana.

– Det var utan tvekan banans fel att min häst galopperade. Att Axevallas banmästare inte kan presentera en bättre bana är pinsamt och de har Europas sämsta banskötare, sa Mahony efter loppet.

Startar inte sina hästar på Axevalla

Nu, en och en halv månad efter loppet, är Mahony tillbaka på otursbanan. Mahony ska köra amatörtränade Tipsy Queen i V75-4 men kusken är inte orolig för att banan ska förstöra för hästen.

– Nej, hon gick bra på Axevalla senast jag körde henne där och det är en hård häst som klarar av deras bana, säger Mahony.

Har banan blivit bättre efter din kritik?

– Inte alls, den är fortfarande lika dålig. Jag tycker att det är pinsamt att de inte kan hålla bättre koll på banan. De kan skylla på dålig väderlek men Halmstad bana är bra oavsett väder. Axevallas bana håller väldigt låg klass och jag anmäler aldrig mina hästar dit längre, benen tar för mycket stryk.

”Dum i huvudet”

Efter attacken mot Axevallas bana har Mahony fått mycket kritik.

– Jag fick bara skit för mitt uttalande. Jag tycker att banan är dålig men många tyckte att jag var dum i huvudet som sa det.

Segerlös

På lördag är det dubbeljackpott på V75 och en ensam vinnare kan ta hem 60 miljoner kronor. Mahonys häst, Tipsy Queen, har inte vunnit ett lopp på 32 starter och kusken tror inte att första segern kommer på lördag.

– Jag tror inte att hon kan vinna. Hon har visserligen bra form och i de senaste två loppen har hon varit bra. Hon har gått med full fart över mål och hon kan öppna bra från start. Jag försöker komma ner till innerspår direkt och med lite tur kan vi tjäna pengar men att vinna blir svårt, säger Paw Mahony.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!