TV4-profilens häst dog i blodcancer

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Patric Skoglunds häst drabbades av blodcancer – och dog.

Nu berättar TV4-profilen om tragedin.

– Det är helt sjukt, det känns väldigt tungt, säger Skoglund.

Patric Skoglund.
Foto: KANAl75
Patric Skoglund.

Travprofilen Patric Skoglund köpte stoet Linnea Broline på Elitloppsauktionen 2009. Skoglund gillade hästen så pass mycket att han betalade 250 000 kronor för den då ettåriga märren.

Hästen sattes i träning hos Solvallaproffset Henrik Larsson där hon ansågs mycket lovande.

Gul i ett öga och feber

Men i onsdags upptäckte kretsen kring hästen att Linnea Broline var gul på ett öga och hade lite feber. Patric Skoglund åkte då med sin häst till veterinärkliniken i Uppsala där det konstaterades att hästen drabbats av blodcancer.

– De frågade mig om jag ville ge henne chansen genom en blodtransfusion vilket innebär att man tillsätter kroppen nytt blod. Jag tyckte det var lika bra att prova men senare på kvällen ringde de och sa att det var bäst att ta bort henne, säger Patric Skoglund.

”Finaste häst jag någonsin ägt”

Hästen avlivades under onsdagskvällen och för Patric Skoglund kommer det här som en chock.

– Det är helt sjukt och det kommer som ett slag under bältet. Det var den absolut finaste häst jag någonsin ägt så det är väldigt tungt. Det var en av Brolines finaste hästar i kullen och hon låg mig väldigt varmt om hjärtat. Jag gillade henne som individ.

Vad kommer hända nu?

– Jag har varit i kontakt med uppfödaren Broline och de skulle kolla på någon ny lösning om vi kanske kan få äga en till Broline-häst.

Starthäst på fredag

Patric Skoglund äger flera hästar och på fredag hoppas han få lite plåster på såren då det treåriga stoet Kimberly Face startar på Bergsåker.

– Hoppas man kan ha lite stolpe in då. Kimberly har hittills sprungit på sin talang och jag hoppas det blir seger direkt i årsdebuten, säger Patric Skoglund.

Publicerad: