– Får gåshud bara man tänker på det

TRAV

I söndags vann Quarcio du Chene Finlandia Ajo och nu är siktet inställt på ett Elitloppet.

Ett lopp som delägande hockeystjärnan Tony Mårtensson drömmer om att vinna.

– Man får gåshud bara man tänker på det, säger Mårtensson i en intervju med Radiosporten.

Sexårige Quarcio du Chene imponerade stort i söndags då han vann Finladia Ajo på Vermos travbana i Finland. Segern belönades med omkring en miljon kronor. Kusken Björn Goop visade världsklass då han styrde sin stjärna till seger och nu är hästen högaktuell för Elitloppet sista söndagen i maj.

Quarcio du Chene delägs av hockeystjärnorna Kristian Huselius, Tony Mårtensson, Per-Johan Axelsson, Magnus Johansson samt av travexperten Per Ottosson.

Efter segern i söndags var det vilt firande i vinnarcirkeln. Kristian Huselius, Per-Johan Axelsson och Per Ottosson var på plats i Finland och såg hästen vinna.

– Det var som att allt bara slocknade. Jag blev så glad och det var en otroligt häftig upplevelse men också väldigt nervöst. Pulsen var nog lika hög som när man springer ett marathon-lopp, sa Kristian Huselius till Sportbladet efter segern.

”Sprang av isen”

Tony Mårtensson missade loppet då han spelade match med Tre Kronor i LG Hockey Games i Globen. Direkt efter slutsignalen rusade han av isen för att se loppet i omklädningsrummet.

– Vi sprang av isen och kollade på atg-live, vi såg det med någon timmes fördröjning. Det var det coolaste jag varit med om i hästväg. Mats Näslund fixade in en dator så vi kunde se, det var häftigt, säger Mårtensson i en intervju med Radiosporten.

Efter segern är hockeystjärnan mycket stolt och lycklig.

– Det är oerhört stort för oss hästägare. Det här kommer snäppet under Elitloppet så vi är grymt stolta och nöjda.

”Man får gåshud”

Hockeystjärnorna köpte hästen för ungefär ett år sedan och nästa start kommer med största sannolikhet bli i Elitloppet på Solvalla.

– Vi visste att hästen hade en otrolig kapacitet, vi hade förhoppningar att det skulle kunna bli så här bra men det har nog gått lite fortare än vi själva hade trott. Går den bara felfritt så är det en fruktansvärd häst helt klart.

– Vår dröm är att få med hästen i Elitloppet, det är det största man kan vara med i och det är självklart Olle och Björn som bestämmer och hästen ska kollas upp så allt är bra. Vi hoppas och tror att nästa start blir sista söndagen i maj. Man får gåshud bara man tänker på det, jag har varit där säkert tio år i rad och sett på Elitloppet och det är en fantastisk stämning och att få ha en häst som är med i det loppet är otroligt stort.

Aldrig sett honom vinna på plats

Tony Mårtensson har varit och kollat på sin häst två gånger när den startat, men båda gångerna har det slutat men förlust.

– De brukar säga att jag och Mange (Magnus Johansson) ska hålla oss därifrån, då brukar han vinna.

Men när det blir dags för Elitloppet kan Mårtensson inte hålla sig borta.

– Det blir lite svårare att låta bli att åka dit kolla då, säger Tony Mårtensson till Radiosporten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet