”Han platsar i Elitloppet”

Publicerad:
Uppdaterad:

Quarcio Du Chenes ägare efter storsegern i Finland

Foto: Kanal75

Quarcio du Chene tog hem Finalandia-Ajo.

Då stormade delägarna Kristian Huselius och Per-Johan Axelsson banan.

– Det är samma adrenalin som när man själv spelar. Nej, det är värre nu, sa en segerrusig Axelsson.

För ett år sedan köpte några av landets bästa ishockeyspelare, däribland Kristian "Husse" Huselius och Per-Johan "Pebben" Axelsson, in sig i högkapable men bångstyrige travhästen Quarcio du Chene. På söndagen fick de se sin stjärna ta hem Finlands svar på Elitloppet - Finlandia-Ajo i Helsingfors.

– Vi har alla höga förväntningar på honom och vet hur bra han är när han fungerar. I dag visade han hur bra han kan vara, sa Huselius.

Björn Goop satt som vanligt i sulkyn och från innerspår bakom bilen hittade han andra par utvändigt. 600 meter från mål fick Quarcio du Chene gå till anfall och över upploppet kopplade han enkelt segergrepp, varpå Björn Goop bjöd på en sällan skådad segergest.

– Jag har inte kört någon bättre häst kapacitetsmässigt. Men det är en jobbig häst som är svår att köra. Han har mycket humör och temperament och blir väl ambitiös, sa Goop.

"Elitloppet är nummer ett"

I och med segern seglar Quarcio du Chene upp som en stekhet kanditat inför Elitloppet på Solvalla om fyra veckor.

– Som svensk är Elitloppet nummer ett, det är där man vill vara med. Sedan får vi se om vi får en inbjudan. Jag tycker att hästen platsar, men jag är ju lite partisk, sa Axelsson med ett leende innan han skyndade iväg till den stundande segerfesten på färjan hem till Sverige.

Över miljonen i förstapris

Quarcio du Chene, som tränas av Olle Goop, kom i mål på kilometertiden 1.10,6 (1 609 meter med bilstart) och förstapriset uppgick till cirka 1,1 miljoner kronor. Brioni avslutade strålande för sin tränare Joakim Lövgren och knep andrapriset. Trea kom fransyskan Premiere Steed tillsammans med Matthieu Abrivard.

Världsrekordhästen Enough Talk, som är klar för Elitloppet, slutade femma i sin Europacomeback.

Ola Johansson, Kanal75

Publicerad: