Hultmans stjärna klar för Elitloppet

TRAV

Avslöjades i en chatt på Trav365

Foto: Triton Sund startar i årets Elitlopp på Solvalla.

Triton Sund är klar för Elitloppet.

I en chatt med Trav365:s läsare berättade sportchefen Tore Fyrand att Stefan Hultmans stjärna startar i loppet.

– Det känns fantastiskt, jag har en mycket bra känsla för Triton Sund i år, säger Stefan Hultman som får beskedet av Trav365.

I stort sett hela startfältet är klart till årets Elitloppet som avgörs på Solvalla sista helgen i maj. Under fredagen presenterade travbanechefen Tore Fyrand en av de sista hästarna till loppet på Trav365:s chatt.

Fyrand har valt att bjuda in Stefan Hultmans topphäst Triton Sund.

– Vi har väntat lite på formen och i det sista loppet visade han jättefin form och efter det han visade i sista loppet så var han självskriven. Triton Sund är en världsstjärna som kanske inte fått det erkännande som han skulle haft efter de prestationer han gjort. Vi glädjer oss att se Triton Sund i Elitloppet, säger Fyrand.

Triton Sund kan få sin revanch efter Elitloppet i fjol, då slutade hästen femma. I försöket till loppet var hästen tvåa. Bara några veckor senare vann hästen Copenhagen Cup.

I år har hästen gjort fyra starter, vilket har resulterat i två segrar. Vid den senaste starten på Dannero vann hästen Ådalspriset.

”Allas dröm”

Stefan Hultman får beskedet av Trav365 – och det är mycket lycklig Solvallatränare som säger så här om Elitloppsbiljetten:

– Jag är jätteglad. Det är allas dröm att få vara med i Elitloppet och det är få förunnat. Det är det största man kan uppleva och inramningen är fantastisk. Det mottagande man får är helt enormt och man får gåshud över hela kroppen.

Vad tror du Triton Sund kan uträtta i årets Elitlopp?

– Det kan låta korkat men jag tror han gör ett bättre Elitlopp i år. Förra året hade han en jämn form en lång tid men nu fick han en klassisk vinterträning och var inte som bäst i årets första starter. Men senast var han mycket bra och jag tror vi kommer få se en Triton Sund i absolut toppform nästa söndag. Det ska bli otroligt spännande och jag är förväntansfull, säger Stefan Hultman.