TV4-profilernas oväntade jobb: ”Ett bra initiativ”

Kollegorna gör upp i ett ponnyrace på Solvalla

Publicerad:
1 av 3 | Foto: TR Bild
Patrik Fernlund

TRAV

Normalt står de framför- eller bakom kameran.

I kväll får tv-profilerna ett nytt ”jobb”.
De ska köra ponnylopp på Solvalla.

– Tillhör jag inte de bättre kuskarna i det här sällskapet så lämnar jag in min licens, säger Patrik Fernlund.

Under tisdagskvällen är det travtävlingar med V64 på huvudstadsbanan Solvalla.

Tävlingskvällen avslutas med ett ponnyrace – mellan Kanal 75:s medarbetare.

Kanal 75 producerar alla travets sändningar i TV4 och TV12 och strax efter 21.00 under tisdagskvällen gör medarbetarna upp i ”Kanal 75´s Challenge” – som en final på produktionsbolagets aktivitetsdag.

TV4-profilerna Patrik Fernlund, Per Skoglund, Åsa Elmroth och Peter Andersson ställs mot ATG-live-profilerna Oskar Westberg, Robin Hedström och Elin Gustavsson – för att nämna några.

”Väldigt bra initiativ”

TV4-profilen Patrik Fernlund är den i sällskapet med överlägset flest meriter fö dagen, hittills i år har han kört 31 travlopp, och vunnit sju. Många av hans kollegor sitter i kväll bakom en häst för första gången.

– Tillhör jag inte de bättre kuskarna i det här sällskapet så lämnar jag in min licens, skrattar Patrik Fernlund.

Hur kommer det sig att ni på Kanal 75 möts i ett ponnylopp?

– Det är Linnea Swartling på Kanal 75 som styrt upp det här, och jag tycker det är ett jättebra initiativ av henne. Hon har styrt upp en heldag för alla som jobbar på Kanal 75, allt från produktion till de som står framför och bakom kameran. De ska få vara med i stallarna, kolla på utrustning på hästar, se hur tävlingsdagen fungerar för kuskarna, åka startbil, köra tandemsulky och sedan avslutas allt med ett ponnyrace. Det blir en dag i sportens tecken och som sagt, jag tycker det är ett väldigt bra initiativ.

”Jag slår ur underläge”

Känner du lite press på att vinna ponnyracet, med tanke på att du är travkusken i gänget?

– Ja, det känns väl som man har allt att förlora på det här loppet, men beskrivningen av min ponny är inte det mest fashionabla jag hört.

Hur lyder den?

– Han kallas den hetaste ponny man sett, och långsam, så jag slår ur underläge i kväll.

Är du nervös?

– På söndag kör jag K.G.Bertmarks Minne på Jägersro som är Europas största amatörlopp med 150 000 kronor i förstapris, men det är inget mot hur nervös jag är inför i kväll.

Varför?

– För att jag skojade.

”Han är ute och cyklar”

Vem av dina konkurrenter ser du som värst emot?

– Ska vi räkna in hela ekipagen? Jag har inte analyserat loppet direkt, men det sägs att Robin Hedström har fått bra lottning med sin ponny, så om han håller sig i vagnen borde han vara med på fotot. Det är väl bara Micke Nybrink som saknas, annars är alla profiler med, men han är ute och cyklar.

Ute och cyklar?

– Ja, på en riktig cykel alltså.

Förutom Patrik Fernlund så är det TV4-kollegan Per Skoglund och ATG-live-profilen Elin Gustavsson som aktivt håller på med travhästar, det gör även Matteus Lillieborg, men han är struken i kväll.

– Varken Matteus eller mormor Margareta kommer till start i kväll. Markus Myron hoppar in och kör Matteus häst, och mormors häst kör Åsa Elmroth, för hennes häst blev struken, säger Patrik Fernlund och avslutar:
– Det ska bli kul att möta dessa i ett ponnylopp och det här kommer att bli både en spännande, rolig och utvecklande dag för många. Det blir en rolig dag i sportens tecken.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!