V75

TV4-profilen spelade in 1,7 miljoner kronor

Per Skoglunds nya jättesuccé

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

TV4-profilen Per Skoglund har gjort det igen.

Under onsdagskvällen på Jägersro spelade han in över 1,7 miljoner kronor på V75.

– Så jäkla kul, säger han.

TV4-profilen Per Skoglund är mest känd som programledare på kanalen, dels via travets sändningar men också genom Nyhetsmorgon, Politikerveckan, U21-EM, med mera.

Men Per Skoglund är inte bara programledare i TV4:s travsändningar, han är också en sjuhelsikes travspelare.

När V75 med uttagningsloppen till det klassiska och anrika storloppet Svenskt Travderby avgjordes på Jägersro under onsdagskvällen slog Per Skoglund till med sju rätt och spelade in över 1,7 miljoner kronor.

Det här är bara en i raden av storvinster som Per Skoglund levererat den senaste tiden, så sent som den 16 juli spelade han in 2,2 miljoner kronor på V75, och i slutet av fjolåret spelade han in 1,4 miljoner kronor på V86.

”Då är det inte så svårt”

Per Skoglund gör två V75-system via V75-Klubbens ATG Tillsammans-sida, och den här onsdagskvällen får 400 andelsägare dela på jättevinsten, en vinst som skrivs till drygt 1,7 miljoner kronor. Varje andel kostade endast 50 kronor styck och blir nu värda drygt 4 300 kronor styck.

– Så jäkla kul, säger Per Skoglund när Trav365 når honom kort efter succévinsten.

Det var skrällarnas kväll på Jägersro och favoriterna föll tungt, en efter en. När krutröken hade lagt sig återstod endast tolv system av totalt 561 043 stycken inlämnade, två av dessa gjordes alltså av Skoglund.

– Är man rätt på det så är det inte så svårt, punkt, säger Skoglund.

”Sjöng in den sista 500 meterna”

Per Skoglund lutade sig endast åt en spik i V75-omgången, 10 Who´s Who i den avslutande V75-avdelningen, en fyraårig häst som är son till Prix d´Amérique-vinnaren Maharajah.

– Alla vet vad jag känner för Maharajah, när han vann Svenskt Travderby så stod jag och David Neves och sjöng sista 500 meterna in mot mål. Och Who´s Who nu i kväll, jag hade sådan feeling för den hästen och det har varit den givna spiken hela vägen, säger Per Skoglund.

TV4-profilen hade också känsla för flera av de skrällarna som skickade de flesta V75-systemen all världens väg den här onsdagskvällen.

– Både Spickleback Face, Mellby Fire och Transcendence var mycket tidiga för mig. Robert Bergh ställer alltid i ordning till de här loppen och Mellby Fire var ju en snackhäst när den kom ut som treåring, och jag förstod att Timo Nurmos fixat till något till det här loppet. Transcendence var den av Berghs duo som jag trodde klart mest på före tävlingarna, men efter Matteus stallbacksrapport i TV12-sändningen kring Spickleback Face och att Villiam, som ju var jättefavorit på V75, inte varit som bäst i år så var den given på V75-lappen, säger Per Skoglund.

V75-tips | Aftonbladet
Publisert:

LÄS VIDARE

Läs också: TV4-profilen spelade in 2,2 miljoner på V75

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Jägersro

Robert Bergh

Hästar

Trav