Familjehästens succé – vann helt överlägset

1 av 3 | Foto: ATG LIVE
Master Blaster vann överlägset i V86–1

avNils Larsson

TRAV

Familjehästen Master Blaster var kvällens största V86-favorit.

Han gjorde ingen besviken utan vann loppet överlägset.

– Han har så lätt för sig, sa tränaren Ola Johansson i TV12.

Ola Johansson har tidigare firat stora framgångar med bland annat Flicka Rigas som sprang in över 1,5 miljon kronor. Nu verkar familjen fått fram en ny stjärnhäst i fyraåriga Master Blaster som imponerade stort vid seger ikväll i V86–1 på Bodentravet.

”Hela familjen håller på med hästen”

Efter en offensiv styrning av Ove A Lindqvist fram till ledningen efter 500 meter så var det spel mot ett mål och in på upploppet lättade kusken lite på tömmarna och hästen stack undan till en överlägsen seger.

– Vi hade tänkt köra bakifrån men det var så många som galopperade så han körde framåt och körde i ledningen istället. Han har så lätt för sig och vi får hoppas det fungerar hela vägen. Man får vara glad och hela familjen håller på med hästen. Lillasyster hjälper till och kör. Pappa och jag skor så vi hjälps åt. Jag hjälper till och kör snabbjobb. På sommaren tränar vi alltid på Bodentravet då det är en så fin träningsanläggning, sa Ola Johansson i TV12.

”Han är hemskt lat”

Ove A Lindqvist som kört hästen vid tre av hästens fyra tidigare segrar var väldigt nöjd med hur han löste kvällens uppgift.

– Det kändes jättebra idag också, jag är jättenöjd att han fick springa obekymrat hela vägen in i mål. Han är hemskt lat utav sig och vill man köra 1.40 så går det 1.40 men vill man köra fortare så går det fortare. Jag visste att ledaren ville ha rygg så därav körde jag framåt. Det är en fin häst och han går med träningsbalans än, sa Ove A i vinnarcirkeln.

Segern var värd 70.000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86