Ehh... hur mycket gav ett rätt???

TRAV

Tre favoriter vann och ändå gav sju rätt 23 miljoner.

V75 är banne mig inget skitspel.

Sportsligt var det vinter, men visst är Ingrid Palema ruggigt bra?

Egentligen borde man kanske ha lyssnat på Svanstedt. Då hade det nog gått bättre. Jag fick i och för sig in chansspiken i sista, Brian Ås, men för övrigt är det inte läge skryta. Tur att det inte är min stil"

Vad jag menade med Svanstedt var att han hela veckan, på stallbackar, i vinnarcirklar och i intervjuer med media deklarerat att "Bayer Palema är min bästa chans på lördag". Jag köpte inte det eftersom jag ansåg att hästen varit sämre i de två senaste starterna. Däremot visste jag att han var läskigt fin vid segern på Åby för tre starter sedan. Jag är ändå en sådan spelare som går på egna synintryck och då får man ta smällen när Åkes mordvinnare leder hela vägen.

I V75-2 hade jag dock spikat grön kusk. Svanstedt skulle rinna undan med Jassmine af Solnäs. Halvpissigt emot, inga grovjobbare = spets och slut, tänkte jag.

Ledningen tog hon men in på upploppet klappade hon ihop och jag skämdes lite för mig själv för att jag spikat en sån simpel travare som jättefavorit. Känslan var att jag hade tänkt med arslet, inte hjärnan. Att det sedan var Kari Lähdekorpi, alltid denne Lähdekorpi, som vann med Mable Newmen gjorde att det sved lite extra. Jag som lovat mig själv att övervärdera hans hästar på V75.

Ebbe - inte ens på helgardering

Guldspecialen blev sannerligen en special där jag inte hade en siffra rätt. Efter ett svårbegripligt händelseförlopp där både Spray och Count Go strulade bort mark i starten stod Ebbes Arnie L.J. som segrare. Ebbe, för fasen, dig får jag inte ens med om jag helgarderar loppet.

Jätteskrällen i V75-5, Mackline, var lätt. Jag tog nämligen alla i det sop" förlåt stoloppet. Ändå var det nära att ofattbara favoriten La Jolla Bay vann från rygg ledaren. Varför trodde så många på henne?

Herder - rena humlan

Herder, enprocentaren i V75-5, hade jag kollat upp noga. Han hade ingen chans men vann ändå. Som Humlan som inte kan flyga, ingen talade om för Herder att han var chanslös och då spurtade han till seger från rygg ledaren. Nu, så här efteråt, börjar jag fatta varför det gav 23 miljoner. Det var ju omöjligt.

Senast jag skrev om Ingrid Palema, efter V75-Mästaren, sorterade jag in henne bland de tio bästa stona i landet. Efter gårdagens vinst i V75-6, 11,5 sista 800 ute vid staketet, börjar det lukta topp fem.

Brian Ås (V75-7) sa jag ju. Eh, hur mycket gav ett rätt"?

Micke Nybrink