V75

Kaos efter jättevinsten: ”Det kokade i butiken”

Vann mest i Sverige: ”Blir chockartat”

avDaniel Söderbäck

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Agneta och Per i Enter Spelbutik.

De satte två V75-system med alla rätt – på hemmaplan.

Då blev det kaos i butiken när 203 andelsköpare fick dela på 900 000 kronor.

– Det kokade i butiken, säger Per Nilsson, 47, hos Enter Spelbutik i Boden.

Örjan Kihlström höll undan med storfavoriten Propulsion i Norrbottens Stora Pris i lördags.

Då jublades det rejält på läkarplats.

Där fanns 47-årige Per Nilsson från Enter Spelbutik i Boden tillsammans med ett flertal andelsköpare.

Butikens stora och lilla andelssystem prickade in sju rätt och drog in totalt 899 000 kronor. 203 andelsköpare vann 4 600 kronor vardera och varje andel kostade 110 kronor.

– När Örjan måttade in Propulsion så var det stor glädje, det var väldigt mycket jubel. Det var en obeskrivlig känsla att vara på plats, säger Per Nilsson, som äger butiken.

”Fantastiskt härlig känsla”

Butiken tog hem mest i hela landet i lördags, något som märktes under söndagen.

– Det kokade i butiken. Söndagar brukar vara den lugnaste dagen. Det är så fantastiskt roligt att möta alla reaktioner från kunderna. Jag skulle tro att en tredjedel av alla andelsköpare var på plats i går, säger Per Nilsson och fortsätter:

– En hög procent av de som köper andelar är pensionärer. Det är en fantastiskt härlig känsla att ge dem ett litet tillskott till deras pensionskassa. En kund sa att nästa månads hyra var betald.

Lånade bankkortet

En del av kunderna hade ingen aning om att de hade vunnit, utan kom in i butiken med sitt kvitto för att rätta hos Pers sambo Agneta, som är butikschef.

– Hon fick förklara att hon var tvungen att låna bankkortet, för det var så mycket pengar. De trodde att hon skojade och hon fick övertala dem. Det blir chockartat för dem, men samtidigt en stor glädje. De fick hålla fast sig i disken, ha ha.

”Har varit full fart”

Butikens godisleverantör, Stefan Johansson, är mannen som gjorde systemet som gav kunderna tusenlappar. Han ”värvades” när butiken skulle slå upp sina portar för ett och ett halvt år sedan.

– När vi byggde butiken frågade jag honom om han inte kunde göra andelsspelen i butiken, och han nappade. Han drog in 1,5 miljoner kronor i fjol på andelsspelen.

Har ni hunnit fira vinsten något?

– Nej, det har vi inte riktigt hunnit. Men det kommer det bli så klart. Det blir säkert tårta och att vi kommer göra någonting, men det har varit full fart.

Till sist, ni vann mest i Sverige på V75. Hur är känslan?

– Vi blev bäst i Sverige! Att kunna få säga det någon gång, det är en fantastisk och otrolig känsla. Och jag är enormt glad för alla som var med.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Boden