Stjärnhästen tog hem superduellen: ”Häftigt”

Perfect Spirit fortsatt obesegrad på svensk mark • Villiam trea i comebacken

Uppdaterad 2018-06-24 | Publicerad 2018-06-23

Hambletonianvinnaren Perfect Spirit mot Kriterievinnaren Villiam.

Då vann Perfect Spirit superduellen på midsommardagen – och tog fjärde raka segern på svensk mark.

– Det blev verkligen ett häftigt lopp, sa segerkusken Örjan Kihlström.

Rättvik och Grand Slam 75-spelet dukade upp till fest under midsommardagen. På menyn i GS75–6:

Hambletonian- och Kungapokalsvinnaren Perfect Spirit mot Kriterievinnaren Villiam, som gjorde sin första start efter triumfen på Solvalla 1 oktober i fjol.

Med i startfältet fanns även Per Lennartssons Hazard Boko och Johan A Nilsson med Breeder’s Crown-vinnaren från 2017, Lucifer Lane.

Högt tempo

Loppet inleddes i ett rasande tempo när Per Lennartsson och Hazard Boko kunde ta ledningen och noterade 1.09 de första 500 metrarna och 1.11.0 de första 1 000 metrarna.

Både Perfect Spirit och Villiam fick ett till synes perfekt lopp i andraspår – och på upploppet kunde Örjan Kihlström måtta in segern för Perfect Spirit, som tog fjärde segern på lika många segrar på svensk mark.

Hazard Boko slutade tvåa och comebackande Villiam med Jorma Kontio i sulkyn gick i mål som trea och Lucifer Lane blev fyra.

– Det blev verkligen ett häftigt lopp. Det passade mig helt okej att det blev högt tempo men värre var ju att Villiam satt i rygg, så det var både bra och dåligt, sa segerkusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln och fortsatte:

– Han vann med huvan kvar, hästen har varit jättebra hela tiden och han har fungerat väldigt bra. I vintras hade han lite problem med fräschören, det är bara hoppas att han håller sig frisk.

Sprintermästaren nästa

Nästa mål för den Daniel Redén-tränade stjärnhästen är Sprintermästaren i Halmstad över 1 640 meter.

– Han kan nog springa fort i alla fall, hur snabbt vet jag inte, men han har kapacitet att springa fort över 1 600 meter, sa Kihlström.

Årsdebuterande Villiam siktas mot Svenskt Travderby på Jägersro i september och fick en bra genomkörare.

– Han är inte i form redan nu och det här tempot sög på på Villiam. Han fick stryk av två bra hästar i form, jag tror att han (tränaren Timo Nurmos) är fullt nöjd, sa TV12-experten Peter Andersson.

Perfect Spirit vann loppet på segertiden 1.11,3 över distansen 2 140 meter i Breeders’ Crown-loppet.

Så sent som 12 maj vann Örjan Kihlström och Perfect Spirit Kungapokalen på Åby.

Dagens seger var värd 110 000 kronor.