Sportbladets V75-tips

TRAV

Vi var ganska rätt på det på Mantorp i lördags. Två femmor på chanssystemet samt Turbos Cherie utnämnd till bästa spel gav oss välbehövligt självförtroende inför Solvallas härliga V75-finaler på lördag. Det jobbigaste med de här loppen är att tvingas ranka ner alla fina hästar som i en ”vanlig” V75-omgång skulle vara riktigt högt upp i ranken men som nu får finna sig att hamna i skymundan.

Tre spikar var inget framgångsrecept på vårt stora system i lördags men vi provar samma taktik igen för att få med sådana där utdelningshöjande skrällar som kan ge miljonerna vi alla drömmer om.

Åke Svanstedt har rivstartat året – leder V75-ligan på åtta segrar – och vi tror att framgångarna fortsätter på lördag då han sitter upp bakom två av våra förslag till singelstreck. Victor Palema i V75-2 blir svårslagen om han som senast når ledningen. Beretta Avanti i V75-7 är en fräck spik.

V75-1

Loppet

Norska gästen Tinita Love är den klart mest meriterade hästen i loppet. Men är hon den bästa?

Tipsettan

En ny toppinsats av Frillan Filiokus senast räckte ”bara” till en andraplats sedan hon fått för långt fram till ledaren i ett taktik-lopp. Distansen är inte optimal för Frillan den här gången men vi ger henne ändå goda chanser, tror att hennes ruggiga förmåga att hålla farten in i mål kan resultera.

Motbuden

Tinita Love är förstås given på kupongen men hon är lite svår att sätta in och kan bli lite överspelad på sitt goda rykte. Men visst, hon har ju självklart bra chans.

Skrällbudet

Bring Me Luck U.S. känns klart intressant.

Spetsbudet

Nummer 1 släpper, nr 3 likaså? Tinita Love?

! Statistik­vinnaren

Bring Me Luck U.S..

V75-2

Loppet

Ny viktoria för Victor?

Tipsettan

Till och med Åke Svanstedt var lite imponerad av Victor Palema som trots en tuff inledning kunde gå undan till säker seger från ledningen senast. Når han spets igen, vi tror att han har bra chans att få överta, blir han svårslagen på nytt.

Motbuden

Growup är mycket fartfylld. Har galopperat två gånger i rad men borde sköta sig från bakspår bakom bilen. I gengäld finns risken att han får för långt fram. Om man garderar bör man inte snåla med strecken, minst sex i alla fall.

Skrällbudet

Speedy Photo kan få loppet.

Spetsbudet

K.K.Logistic är snabb ut men kan nog tänka sig att släppa till Victor Palema.

! Statistik­vinnaren

Karma.

V75-3

Loppet

Mycket avgörs nog i spetsstriden.

Tipsettan

Vi vet inte riktigt hur vi ska taxera Sahara Dynamite. I comebacken satt han fast i ett dåligt taktik-lopp, det sa ingenting. Senast fick han bestämma i ledningen under bedrövliga förhållande och var ensam på banan efter att de övriga tidigt givit upp kampen. Nu sätts han på prov på allvar, ska bli mycket spännande att se, men vi tror att han startsnabbhet kan spela den avgörande rollen. Det finns en hel del som talar för att han får bestämma i ledningen.

Motbuden

Marshland vinner loppet ifall han lyckas försvara ledningen, men det tror vi ju som sagt inte att han gör. Global Investment är en krigare. Dessa två är de klart hetaste motbuden till Sahara Dynamite men vi tycker ändå att man kan spekulera i skräll om man garderar och hade nog streckat tre till om vi hade garderat.

Skrällbudet

Conrads Epilog räcker normalt inte riktigt men han har form och får en fin resa.

Spetsbudet

Marshland är snabb ut. Global Investment kan också öppna. Ingen är dock i närheten av Sahara Dynamite som flyger första biten. Om hans kusk vill köra i ledningen blir det så.

! Statistik­vinnaren

Sahara Dynamite.

V75-4

Loppet

Vårt drag är kul i ett lopp som bjuder på bästa tänkbara underhållning för klassen.

Tipsettan

Gigant Slugger avslutade runt 1.11 sista 700 med full fart över mål senast. Sjundespår är inte kul men han är så pass startsnabb att vi har gott hopp om att han ska få en vettig resa.

Motbuden

Det vimlar av formstarka, kapabla motbud till vårt drag. Turbo Daylight stod för en mycket stark långspurt senast. Goober har spetsläge men det är inte kört om han får ett lopp i rygg på ledaren, även om det då krävs en del tur.

Skrällbudet

Twigs Tarzan är svårbedömd men mycket bra.

Spetsbudet

Flera som kan öppna men bra chans för Goober att försvara ledningen.

! Statistik­vinnaren

Turbo Daylight.

V75-5

Loppet

Vi garderar rejält men tycker inte att större gardering än vår är nödvändig.

Tipsettan

K.L.M.Prelong med tvekan. Andraspår i starten borgar för att hon slipper strul.

Motbuden

Det är toppform på många håll.

Skrällbudet

Belinda Sign.

Spetsbudet

Nr 3 eller nr 6?

! Statistik­vinnaren

Lollo Zet.

V75-6

Loppet

Lite elakt får vi påstå att det här är omgångens tristaste lopp, och det är ändå ett mycket bra lopp.

Tipsettan

Highlight Brizard är rätt så snabb ut, vilket den här gången borde innebära att han den här gången hamnar bättre till än i de två föregående starterna då hans avslutningar inte räckte ända fram.

Motbuden

Vi streckar fem hästar till. De tre därefter följande i ranken duger de också men vi chansar bort dem på grund av deras dåliga utgångslägen. Det borde krävas väldigt hårt tempo för att de ska räcka fram från dessa spår.

Skrällbudet

Nouvelle Pelle var en skräll när han vann V75-lopp i sin näst senast start. Blir mer betrodd nu men ändå troligen fortsatt underskattad.

Spetsbudet

Oliver Twist håller ut de övriga?

! Statistik­vinnaren

Oliver Twist.

V75-7

Loppet

Idel kanoner … eller i alla fall jäkligt många bra.

Tipsettan

Spåret kan ställa till det, det är inte säkert att han återhämtat sig helt från det hårda loppet senast, och motståndet går inte av för hackor. Men bortsett från detta … vilken ruskigt fin häst han är, Beretta Avanti. Får han en vettig resa får de andra svårt att stå emot.

Motbuden

Jealous Broline är inte lätt att gå emot men den här gången gör vi ändå det. Baht Launcher, hur länge ska hans segermarsch fortsätta?

Skrällbudet

Delvin Gold är mycket farlig om ledningen nås.

Spetsbudet

Baht Launcher är ruskigt startsnabb om man trycker av honom. Invändigt är både I’m Alone Face och Delvin Gold sugna på att försöka ta emot.

! Statistik­vinnaren

Baht Launcher.

Per Nicklasson