TV4-experten: Åke ville bestraffa Goop

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Det gröna kriget Björn Goop och Åke Svanstedt körde rejält om ledningen i V4-1. Det fick Ralf Vadsmo att kritisera Svanstedt.
Foto: ATG-PLAY
Det gröna kriget Björn Goop och Åke Svanstedt körde rejält om ledningen i V4-1. Det fick Ralf Vadsmo att kritisera Svanstedt.

Björn Goop och Åke Svanstedt körde stenhårt om ledningen i V4:ans första avdelning på Åbytravet.

Det fick TV4-experten Ralf Vadsmo att kritisera Svanstedt.

– Jag tyckte inte att Åke tänkte alls, han körde bara. Det kändes som att han ville bestraffa Björn på något sätt, sa Vadsmo i direktsändning.

Travstjärnorna Björn Goop och Åke Svanstedt hade en rejäl kamp i den första V4-avdelningen på Åbytravet under tisdagen. Goop körde direkt till ledningen med favoriten All In Boko och fick omgående Svanstedts häst Queen Casino utvändigt. Goop visade med hela sitt kroppsspråk att han ville köra i ledningen men Svanstedt fortsätte att köra stenhårt. Första 500 metrarna öppnades på 1.13 vilket är snabbt för klassen och Svanstedts häst var slagen in på upploppet. Goops häst däremot höll farten tappert och förlorade bara med en nos mot Magnus Jakobsson och Arthur Boko.

”Åke tänkte inte alls”

Eftersnacket handlade så klart om det gröna kriget, som är välkänt i trav-Sverige. Flera sms skickades in till TV4 Sport-studion och åsikterna gick isär. Experten Ralf Vadsmo hade sin åsikt klar och menade att Svanstedt var boven i dramat.

– Jag tyckte inte att Åke tänkte alls, han körde bara. Det kändes som att han ville bestraffa Björn på något sätt. Det fanns plats för att gå ner i rygg ledaren. Björn Goop hade favoriten, han markerade klart och tydligt att han inte ville släppa och Åke kunde gå ner men han fortsatte att köra ett x antal hundra meter för långt. Jag tycker också det är roligt med körning i loppen, men den här körningen såg lite konstigt ut från den sidan vi stod, sa Vadsmo bara några minuter efter loppet.

Goop: Jag njuter

Björn Goop fick snabb revansch då han vann V4-2 med Flemmng Jensen-tränade Ozzy Osbourne. Efter segern kommenterade han händelsen i loppet innan.

– Det finns inget att säga. Jag brukar sällan bry mig om hur andra kör, man måste försöka koncentrera sig på sitt eget. Jag tyckte All In gjorde ett bra lopp, jag njuter för hästarna går fantastiskt bra, sa Björn Goop.

Publicerad: