Sportbladets V64-tips

V64-1

TRAV

Loppet

Uttagningar till Breeders’ Crown-finalerna för fyraåringar inleds med att två av förhandsfavoriterna bland hingstar och valacker gör upp. En tredje kan möjligtvis dyka upp om de andra två kör på och glömmer bort honom. ”Om två träter”...

Tipsettan

Inget snack om att Kadett C.D. hela tiden har tillhört kulltoppen även om han inte fått besöka vinnarcirkeln särskilt ofta i storloppssammanhang. Var femma i Derbyt som andrahandsfavorit och tvåa i Kungapokalen. Har också kvalificerat sig till finalerna­ av Kriteriet och E3. Näst senast fick han äntligen en storseger när han skrällvann Europaderbyt.

Motbuden

Aga Khan Boko var trots allt favorit till segern i Derbyt. Kunnande som duger och ett perfekt startspår gör att det luktar ledningen. Är väl hästen att slå från det fina utgångsläget.

Skrällbudet

Innerspår är inget plus för Kaffir Face som nu blir beroende av att det löser sig. ”Ludde” måste komma ut för att ge sin häst chansen att ta sig till final. En segerkandidat vid maxklaff.

Spetsbudet

Vem kan tänkas stoppa Aga Khan Boko?

! Statistik­vinnaren

Kadett C.D. är inte bara den som tjänat mest pengar utan också den som har finast segerprocent (64) i gänget, via 16 vinster på 25 starter.

V64-2

Loppet

Så är det då stonas tur och enligt mig finns det två som kan vinna loppet men lottningen har gjort att jag tar ställning och singelstreckar.

Tipsettan

Meriter och anseende saknas inte för fina Canaka B.F.. Hon har varit tvåa i två stora finaler och nu kan det vara dags för en vinst men först ska hon ta sig till finalen. Hästen är duktig­ och gör det bra hela tiden men har haft otur att tillhöra samma kull som Tamla Celeber. Här i försöket är det inget motstånd som skrämmer, förutom Love You more. Men lottningen har gett Canaka B.F. ett försprång som Veijo tänker förvalta på ett bra sätt.

Motbuden

Även Love You More­ har visat att hon tillhör de bättre i kullen bakom Tamla Celeber. Bakspår är ingen katastrof och utan strul på vägen kommer hon att 1) kvalificera sig för finalen, och 2) utmana ledarinnan över upploppet.

Skrällbudet

Omelette smyger, smyger och smyger. Hoppas på hög, hög fart. Då kan hon chocka många.

Spetsbudet

De kan heta vad de vill men att någon ska kunna förstöra för Veijos planering att ta hand om ledningen med Canaka B.F. är högst osannolikt. Min tipsetta är också ett givet spetsbud.

! Statistik­vinnaren

Madame Nicole vinner i snitt två av fem starter

V64-3

Loppet

Heat nummer två för stona bjuder oss på ett nytt bra singelstreck. Trots ett taskigt bakspår.

Tipsettan

Bakspår är givetvis ingenting man önskar för

en spik men det skrämmer inte särskilt mycket­ heller. Så bra är nämligen Nettan Palema.­ Hon slog till exempel självaste Tamla Celeber i uttagningarna till StoChampionatet i somras. Var sedan trea i finalen bakom Tamla och Canaka B.F.. Hästen har vunnit sex av tio lopp i år, bland annat Derbystoet näst senast. Förluster­ mot bland annat­ Tamla­ och Love You More.­

Hon är tillsammans med några andra (Canaka B.F., Love You More, Aisle Stand) given i diskussionen om vem som är kulltvåa. Här i försöket finns det inga större hinder bara hon står på

fräscha ben och är frisk. Mosar dem.

Motbuden

Cruise Speed spurtade bra till andraplatsen­ bakom tipsettan i Derbystoet. Formen är på topp men tolftespåret ännu sämre. Besitter dock en vass avslutning om det stämmer till.

Skrällbudet

Que Linda får man inte nonchalera helt.

Spetsbudet

Öppet, men spelar det verkligen någon roll?

! Statistik­vinnaren

Nettan Palema har ingen segerprocent som glänser men hans procent på 38 är bäst i fältet.

V64-4

Loppet

Hingstarnas/Valackernas andra och tredje försök känns öppna och det går åt en del markeringar för att känna sig trygg. Känslan är att här kan det hända grejer. Favoriten har till exempel inte råd att galoppera som i senaste starten.

Tipsettan

Om han är frisk och fräsch är segerchansen givetvis­ god för fine Seabiscuit. Att en galopp­ senast förstörde dagen var givetvis ingen optimal uppladdning inför det här men på ren grundkapacitet är han ändå tipsetta. Hästen är bra och har sopat rent i de finska storloppen. Nu ska de svenska årskamraterna också få sig en ny match. Oavsett inget snack om att han är en tipsetta.

Motbuden

Amour Rapide kan mycket men får ofta risiga spår när det gäller något. Stämmer det med löpningsförloppet har han ändå en avslutningsrökare som bör ta honom till finalen. Felfri blandar sig Orfeus Brodde i men tyvärr är han inte helt att lita på. Lottningen vanns av Perfect Toll.

Skrällbudet

Släpper det äntligen för snackisen Gitano?

Spetsbudet

Turbo Daylight får tufft med Lord Mirabelle.

! Statistik­vinnaren

Seabiscuit har skördat stora framgångar i Finland men också lyckats bra i Sverige. Fem vinster på sju starter ger en segerprocent på 71.

V64-5

Loppet

Framför allt fem hästar slåss om segern och fyra finalplatser. Det finns givetvis fler som kan sno åt sig en finalplats men som ändå får det betydligt tuffare att vara allra först över mållinjen.

Tipsettan

Om Haraldinho visar sig vara bäst i det här gänget är det ingen som blir överraskad. Han är härdad och orkar göra en hel del själv. Spåret var givetvis inte det bästa men det är inte heller omöjligt att det löser sig på ett bra sätt när det är många som känner att de har chans att vinna. Min känsla här säger i alla fall Harald.

Motbuden

Ska bli intressant att se vad Goops häst Global Money kan hitta på. Han har bara gjort fyra starter i Sverige (vunnit två) men har totalt sett vunnit 14 av 17 starter. Det tyder på en stor vinnarvilja. En sådan vinstmaskin måste givetvis vara tidig på alla allvarliga system. Dessutom perfekt spår. Men ledningen tror jag att Francais du Gull vill försvara. Därifrån biter han ifrån sig bra. Kan gå.

Skrällbudet

Dags för Embassy Caviar att slå till? Får en fin resa. Mugger M.M. är duglig men behöver flyt.

Spetsbudet

Jag tror som sagt att Francais du Gull spetsar.

! Statistik­vinnaren

Global Money har deltagit i fyra lopp här i Sverige, men då har det blivit två vinster. Totalt sett har han startat 17 gånger och vunnit 14 av dem.

V64-6

Loppet

Bästa hästen har fått sämsta läget och får inte­ bara finna sig i att bli garderad utan också att halka ner en bit i rankingen. Frågan är om det sämsta startspåret räcker för att sänka henne.

Tipsettan

Med ett skönt förberedande lopp senast ska Popcorn Lavec vara på väg mot den absoluta kanonformen. Fick ett bättre startspår än Aisle Stand och är inte alls mycket sämre än henne. Om ens det. Fyra i Derbystoet, trea i Drottning­ Silvias Pokal, fyra i Oaks och trea i E3. Det är knappast några meriter man viftar bort. Jag har alltid gillat den här hästen och hon får tipset utan större tvekan.

Motbuden

Tror Knowledge Face kan bli lite nonchalerad här men hon är bättre än vad många tror och raden är missvisande. Bra spår också. Värd en varning. Aisle Stand handikappas givetvis av utgångsläget men har kapacitet och form för att vara ett allvarligt segerbud oavsett.

Skrällbudet

Kan man verkligen kalla So Here I Am för en skräll? Tveksamt. Högst troligt att hon får överta ledningen. Inte helt enkel att ta sig förbi då.

Spetsbudet

Visst släpper Adena Boko till So Here I Am?

! Statistik­vinnaren

Aisle Stand har vunnit hälften av sina starter. Faktiskt lyckats något bättre på aktuell distans.

Per Nicklasson