”Han är helt stenklar”

TRAV

Profilernas tankar och tips

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Louise Medelberg, 26

...montéryttare och travkusk som gjort en del inslag i trav-tv, bland annat deltog hon i TV4:s sommarsatsning på V64 för något år sedan. Jobbar för tillfället på Solvallas sport och tävlingsavdelning.

Så ser omgången ut

Fantastiskt kul att se Maharajah i Sverige igen i det här loppet som förhoppningsvis är ett genrep inför Elitloppet. Hoppas det blir hygglig utdelning, trots att Maharajah har en straffspark.

Veckans spik

4 Pihlajan Aaroni (V75-5) spikar jag, mest på läget. Hallsta Lotus har varit dominerande men i och med att de gått liknande tidigare och Hallsta Lotus står på 20 meters tillägg tror jag inte att han kommer ifatt den finska segermaskinen.

Veckans drag

Den svenska segermaskinen Charlotte Stone i V75-1. Hon har visat sig göra starka prestationer förra året men i år har det inte stämt lika bra men hon borde vara bättre med två lopp i kroppen. Gör Indigo Broline bort sig kan hon skrälla.

Fredrik Ekman, 26

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter sin utbildning har Fredrik bland annat arbetat med sociala medier på Kanal 75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Umåker bjuder på fina hästar men det ser ojämnt ut och flertalet ekipage har nog inte med lördagens vinnarcirkel att göra, tyvärr.

Veckans spik

6 Maharajah (V75-3) har en enkel uppgift framför sig och det är bara att rätta in sig i ledet. Det är trots allt 300.000 kr i förstapris så jag tror hästen är väl förberedd inför detta.

Veckans drag

10 Select Yankee (V75-7) gjorde en väldigt bra säsongsdebut bakom Derbyvinnaren Joke Face och Elitloppsinbjudne Prince Tagg. Tillhör de hårt betrodda i loppet och kan framförallt vara intressant som ett vinnarspel.
 

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Jag tycker omgången spelmässigt är intressant i sex lopp, Maharajah vinner men de andra loppen är öppna och det finns många vinnarkandidater.

Veckans spik

Det är Maharajah. Han har utvecklats av Frankrikeäventyret och han ska vara i bra form. Jag är helt säker på att han vinner det här loppet, han är stenklar.

Veckans drag

10 Select Yankee (V75-7) senaste gick han fort till slut och gjorde en skarp avslutning. Det var första loppet efter fem månaders paus och han ska gå framåt med loppet i kroppen. Han visade förra året att han är bra och han är ett spännande drag.

Trav365