Kusken: Det var en riktig racerbil

Foto: Carl-Erik Lindblom vann med Cassy i V64-2.
TRAV

Finske Ari Pekka-Pakkanen åkte till Solvalla med två hästar.

Resultatet: Två segrar och 100 000 kronor in på kontot.

– En riktig racerbil, sa kusken Carl-Erik Lindblom efter skrällsegern i V64-2 med Cassy.

Den finländske travtränaren Ari-Pekka Pakkanen åkte till Stockholm och Solvalla med två hästar under onsdagskvällen och det slutade med full pott. I V64-2 skrällvann hans sjuåriga sto Cassy efter en perfekt resa. Hästen kunde smita ut från rygg på ledaren med 300 meter kvar och sedan blev segern enkel tillsammans med Carl-Erik Lindblom. Vinnaroddset blev över 25 gånger pengarna – men kusken var inte förvånad efter en plusbetonad uppvärmning.

– Det var en jättetrevlig häst, jag kände att det här var en riktig racerbil, sa Carl-Erik Lindblom efter segern värd 60 000 kronor.

”Bra till slut”

Det skulle inte dröja länge innan nästa seger kom för den finländske tränaren. Efter ett imponerade lopp på Solvalla för några veckor sedan startade fyraåriga B.W.T.Firefox som favorit i V64-4. Kusken Claes Sjöström körde sin häst direkt till ledningen och sedan var ekipaget aldrig hotade. Över upploppet lämnade stoet sina motståndare och vann mycket enkelt. Förstapriset i loppet var 40 000 kronor.

– Riktigt fin häst det här faktiskt. Hon var bra från start och bra till slut, sa Claes Sjöström efter loppet.

Ari-Pekka Pakkanen var efter segern glad men lugn.

– En väldigt trevlig kväll, sa han.

Huselius häst vann

Kristian Huselius satsar hårt på travsporten och under onsdagskvällen vann hans Vincent du Ling V64-5 på Solvalla. Jorma Kontio, som körde hästen, gav femåringen ett optimalt lopp. Hästen tackade för det genom att spurta till en enkel seger på en mycket fin tid.

– Det blev perfekt. Hästen var jättebra. En trevlig häst att köra, sa Jorma Kontio efter segern som var värd 60 000 kronor.