Succétränarens pik till Hultman

TRAV

Stefan Hultman har haft show i gulddivisionerna på V75 de senaste månaderna.

Nu ska Lutfi Kolgjini sätta stopp för det.

– Jag laddar mot ledningen och kommer inte köra i rygg, säger den frispråkige tränaren som kör Sahara Dynamite i loppet.

Lutfi Kolgjini hade ett fantastiskt 2010. Han skördade stora framgångar och vann väldigt många storlopp, Derbyt, Kriteriet och Hugo Åbergs Memorial bland andra. Jägerso-profilen blev årets travkung och det visades sig också på travets årliga gala, som anordnades i mitten av januari. Där tog han storslam och vann den prestigefyllda titeln årets tränare. Efter galan har det varit relativt tyst i media kring Kolgjini, men nu är han tillbaka på allvar.

På lördag har han fyra hästar till start i V75-finalerna på Solvalla. I gulddivisionen kör han Sahara Dynamite, och han har planen klar: Stoppa Stefan Hultmans superfacit. Hultman har nämligen vunnit alla guldlopp han ställt upp i de senaste månaderna.

– I de blindas rike är den enögde kung, ha ha, säger Kolgjini som pik till sin kollega.

”Värdelöst”

På lördag startar Marshland från stall Hultman, och bör bli en av de svåraste konkurrenterna i loppet. Men det är inget som skrämmer ”Ludde”.

– Alla vet att jag har en startsnabb häst, som går bäst på innerspår, med det beteende han har. Han bryter lite i svängarna, det är ingen fara, men han trivs bäst på innerspår. Jag laddar mot spets, det är enklaste vägen.

Kommer du förbi Marshland då?

– Det vet jag inte, jag har aldrig kört honom och kan inte uttala mig.

Om du inte kommer förbi, går du ner i rygg då?

– Nej, jag är ingen Örjan. Jag gick ner i rygg på ledaren tre gånger i måndags, fick inte lucka med någon. Det är värdelöst. Nej, sånt får Örjan hålla på med, säger Lutfi Kolgjini.

”Har en hel armé”

Planen är att ta ner Sahara Dynamite till Kolgjinis italienska filial senare i vår.

– Han är så oerhört startsnabb och ärlig så han passar perfekt därnere. Lotterian är hans första stora delmål, men det kan ju ändra sig.

Elitloppet?

– Det är så långt dit, det är alldeles för tidigt att säga något om det. Man absolut, han har kapacitet för det.

– Men jag låser inte upp mig vid en häst, jag har flera som kan starta där. Joke Face, Sebastian K., Lavec Kronos. Jag har en hel armé, säger Jägersrotränaren med ett skratt.