– Helt övertygad att jag gjort rätt

Foto: ALN
TRAV

Hans beslut att sluta kommentera travlopp i TV4 slog ner som en bomb i trav-Sverige.

Nu har Johan Edlund börjat sitt nya jobb som TV4:s travansvarig.

Nu berättar han om sitt nya uppdrag och hur han ser på trav-tv i dag.

– Jag tycker det håller väldigt hög klass, säger Edlund.

Nu har den folkkäre TV4-profilen Johan Edlund bytt jobb. Från och med den första februari är han exekutiv producent för TV4:s travsändningar. En ny tjänst som är skräddarsydd för att utveckla travet. Trav-tv-tittarna får alltså vänja sig med att det blir mindre och mindre Edlund framför kameran. Han kommer att kommentera travlopp i kanalen till och från fram till Elitloppet sista helgen i maj – men sedan är det slut. Då blir det fullt fokus på den nya tjänsten.

– Det nya jobbet är jättekul och jag trivs jättebra. Jag är helt övertygad att jag har gjort rätt, säger Johan Edlund till Trav365.

– Men som med alla nya jobb, det är väldigt mycket att sätta sig in i början. Mycket möten och mail att gå igenom. Det är en lite annorlunda värld med administrativt arbete. Sen ska vi hitta formen för hur jag ska jobba, det är ju en helt ny tjänst, fortsätter han.

Edlund: Vara ett bollplank

Hur ser dina dagar ut? Vad är det du ska göra?

– Jag har inga inrutade dagar så. Mina arbetsuppgifter är att vara den som har TV4:s ansvar för travsändningarna, att det fortsätter som det gör nu, för travsändningarna håller väldigt hög nivå. Sen ska jag hålla kontakt med produktionsbolagen som gör travet (Kanal75, OTW). Ge synpunkter på sändningar och ge feedback till bolagen. Vara ett bollplank för produktionsbolaget helt enkelt och se till att allt funkar och att det inte blir några konstigheter, berättar Edlund.

Hur mycket kommer du att jobba med just travet?

– Den nya tjänsten är på 50 procent. Den andra halvan fylls upp av att jag ska kommentera ishockey, italienska ligan i fotboll och friidrott. Det är också 50 procent.

”Otroligt kul”

I dagsläget sänder TV4 eller tv-kanalens olika kanaler över 20 timmar trav per vecka. Det är sändningar varje dag både lunch och kväll. På helgerna sänds det extra då det är V75 och V65. Johan Edlund tycker att det är mycket bra nivå på travsändningarna.

– Det håller väldigt hög klass. Om man tittar på andra sportsändningar som sänds så är travet minst lika bra. Det är otroligt kul att se. Det finns knappt någon sport som har så stort utrymme i TV4, som travet har, det är fantastiskt att det kan vara så bra klass på sändningarna som det är.

Vad kan man förbättra? Vad har du för planer och visioner för framtiden?

– Jag är så färsk än så länge. Jag vill bli riktigt varm i kläderna innan jag uttalar mig och något sånt. Men som sagt, som det är nu så håller det väldigt hög klass, säger Johan Edlund, men fyller i:

– Det finns alltid saker att göra om och fixa lite puts här och där, men det är bättre att jag sätter mig in i det rejält innan jag uttalar mig.

”Jobbar på det”

Johan Edlund kommer att kommentera loppen i TV4:s nya storsatsning som börjar i mars. Det programmet kommer, enligt uppgifter till Trav365, ledas av Jessica Almenäs och artisten Brolle. Men Edlund vill inte avslöja mer vad programmet kommer att handla om, eller vad som kommer ske.

– Vi jobbar på det nu, men jag kan inte avslöja någonting innan det är klart, säger han.