Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 4–6–5–11–8–9–3–1–10–2–7.

Kommentar: Rio de la Plata har tre raka galopper och en sådan häst bör man givetvis behandla med största försiktighet. Vi har dock känsla för att hon kommer att sköta sig den här gången och då har hon också den bästa farten i loppet. Om man garderar är kämpen Pröjsarn given, liksom Nova Kebell. Trots dåliga lägen kan även Isalus (vid hårt tempo) samt startnabbe Moon Night komma på tal. Den sistnämnde kan mycket väl fronta trots åttondespår.

V65-2

Rankning: 11–9–10–6–3–1–4–5–7–8–2.

Kommentar: Trots dunkel form på samtliga hästar som står längst bak tycker vi att de bör stå mellan dessa. Miss Sixty är dock lärlingskörd och med dunkel form och Joel Cortina har inte varit på topp på länge. Återstår gör Minos Vang som avslutade fjolåret bra, varför man kan misstänka att han kommer att vara bra i ordning direkt, och vi spikar.

V65-3

Rankning: 5–2–6–4–3–1–7.

Kommentar: Få deltagare men fina hästar. Här finns fjol­årets Derbyvinnare Joke Face, fjolårets näst bästa (eller?) fyraåriga sto Stepping Space. Select Yankee som var den kanske bästa svensktränade en stund på våren och försommaren i fjol. Och här finns även Breeders’ Crown-vinnaren Prince Tagg, som var så ruskigt fin i årsdebuten att vi inte kan motstå att tippa honom även om en del talar för att han kan få en tung resa. Såvida inte Select Yankee kan ta emot Stepping Space första biten. För annars talar mycket för att Stepping Space tar ledningen och släpper till Joke Face, varpå Prince Tagg får gå i dödens. Hur som helst, tre streck känns starkt.

V65-4

Rankning: 3–4–2–9–8–11–10–1–7–5–6–12.

Kommentar: I en favoritbetonad omgång, vi tror i alla fall på det, spikar vi tre hästar, den sista blir Braås Palema. Hon kommer från seger och alltså med bevisad form och har ett bra läge. Vi tror att hon tar ledningen och stannar där hela vägen, men spets är inget måste för seger.

V65-5

Rankning: 4–3–1–11–9–6–7–2–8–5–10–12.

Kommentar: Prada Pellini inledde karriären ytterst lovande innan hon tappade stilen. I årsdebuten för tre veckor sedan visade hon dock att hon verkar vara tillbaka. Hon är snabb ut men har chans även från andra positioner än ledningen. Vilket är bra, för risken finns att hon får svar av Mountain Dew som trots att det handlar om årsdebut måste tas på största allvar.

V65-6

Rankning: 2–5–11–10–1–3–12–9–4–7–8–6.

Kommentar: Det här är ett jämnt lopp där man inte ska stirra sig blind på vår rank, vi tycker inte att det skiljer speciellt mycket mellan de fem hästar vi streckar. Watch My Step har vi alltid varit lite svaga för och i de senaste starterna har han tagit ytterligare ett kliv framåt. Bergshults Leffe är startsnabb men även speedig med en ryggresa. Niagara F.H. är inte lägesgynnad men så pass kapabel att han ska tas på allvar ändå. Det ska också Hamras One More göra med tanke på hur bra han var senast. Majestic Rhode är ett av spetsbuden, från bästa läget är han tidig.