Ådrog sig blödningar och hjärnskakning

Så gick det med kuskarna i den otäcka olyckan

avErik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Kanal75
Här slungas kuskarna i backen i den allvarliga och otäcka olyckan.

Två kuskar fick föras till sjukhus efter den allvarliga och otäcka olyckan på Dannerotravet i Kramfors under torsdagen.

Proffstränaren Stefan Arvidsson slogs medvetslös för en kort tid - men har klarat sig utan livshotande skador.

”Stefan är på Sundsvalls sjukhus och har gåtts igenom av läkare där. Han har en hjärnskakning och några blödningar i kroppen men inget är brutet och inget riktigt allvarligt”, skriver stallet i ett inlägg på Facebook.

– Jag har flera blödningar runt ryggraden, det var därför det gjorde så jävla ont, säger Jonas Karlsson, den andra kusken som fick tas till sjukhus i ambulans.

Det var i den andra loppet på Dannero travbana utanför Kramfors under torsdagslunchen som den allvarliga och otäcka olyckan inträffade.

Fyra ekipage var inblandade i kollisionen, men två av kuskarna Rikard N Skoglund och Jörgen Berglund kunde ta sig upp- och av banan för egen maskin.

Stefan Arvidsson och Jonas Karlsson blev liggandes på banan.

”Klagade på ryggsmärtor”

Enligt facktidningen Travronden tog det mellan 20 till 30 minuter innan ambulans kom fram till banan. Stefan Arvidsson var mest illa däran och låg helt orörlig på innerplan. Ambulanspersonal jobbade i knappt en timme med honom, medan Jonas Karlsson lämnade tidigare i en annan ambulans.

– Fyra ekipage var inblandade och två kuskar har förts till sjukhus med ambulans, det är Jonas Karlsson och Stefan Arvidsson. Stefan var medvetslös en kort tid, men återfann medvetandet. Han klagade på ryggsmärtor. Jonas klagade på bröst- och ryggsmärtor. Allt ska vara under kontroll, enligt vår läkare, ropade platschefen på banan, Jens Berglund, ut i banans högtalarsystem.

”Öm i hela kroppen”

Under torsdagskvällen kom första rapporten kring en av de skadade, Stefan Arvidsson. I ett inlägg på Facebook meddelade stallet följande:

"Lägesrapport efter dagens olycka: Stefan är på Sundsvalls sjukhus och har gåtts igenom av läkare där. Han har en hjärnskakning och några blödningar i kroppen men inget är brutet och inget riktigt allvarligt. 

Han kommer nu att stanna kvar på sjukhuset över natten för säkerhets skull så att det inte tillstöter några problem.

På det hela taget är han tagen och öm i hela kroppen men klar i huvudet och han har själv ringt hem och berättat.

Ett stort tack till alla som hjälpt till med Tomas Pettersson i spetsen men, men som sagt ett stort tack alla för omtanken och hjälpen.

Kommer ny lägesrapport imorgon då Stefan förhoppningsvis kommer hem!"

”Fick svårt att andas”

Jonas Karlsson satt sist utvändigt med sin häst, när det helt plötsligt tog stopp framför.

– Jag räddade hästen, för honom kastade jag åt sidan, men jag hann inte undan själv, så jag fick mig en luftfärd. Det går jäkligt fort alltså...

Hur kände du när det hände?

– Jag såg bara Janne Norberg framför mig, nu blir det något liknande.

Jonas flög ur och slog sin rygg kraftigt.

– Jag fick först svårt att andas, sen så kom smärtan i ryggen, då var det bara att lägga omkull sig. Personalen på Dannero var duktiga, de gjorde vad de kunde för att hjälpa oss. Alla där gjorde ett bra jobb.

Karlsson fördes till sjukhus och där hittades blödningar runt ryggraden.

– Det var därför det gjorde så jävla ont, säger han.

Jonas fick lämna sjukhuset under torsdagskvällen.

– Det var tungt att gå upp i morse. Jag har fått smärtstillande, kraftiga grejer, så det känns som jag är på en annan planet, men det behövs nog, för det gör ont, säger han. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Olycka

Kramfors