”Slukar motståndarna utan att märka det”

Micke Nybrink synar V75-loppen på Solvalla • Helgens tips • Systemförslaget

Foto: TR Bild
”Han är travhästarnas Pac-Man”

Bold Eagle såg slut ut.

Ferrari B.R. var sjuk och ­Twister Bi floppade svårligen.

Nu tror de att Propulsion ska haka på torsktåget.

Glöm det, Pac-Man glufsar glatt vidare. 

V75-finaler på Solvalla med bättre sport än vi kan kräva, särskilt när en sådan häst som Propulsion är med. Vedervärdiga spår tolv blev det och hela veckan har jag hört att han kommer att torska, att utrustningen inte blir optimal (boring) och att Kihlström såsar bort honom i kön, att det blir som på Bergsåker 2017, i Sundsvall Open Trot.

Jag håller för öronen, klickar fram Hugo Åbergs 2018 i arkivet och botas omgående. Han förlorar inte. Propulsion är travhästarnas Pac-Man, han liksom bara slukar motståndarna utan att märka det. 

Han blir aldrig mätt.

V75-1: Very Kronos är förstås himla bra men har också fått ett katastrofalt läge. Innerspår är nog faktiskt sämsta tänkbara för en ­kille som spänner sig i stridens hetta; vi kommer inte skälla på ­honom om han galopperar tidigt. Felfri är det förstås dunderslut – men det är inget jag spelar på. ­Passa Chief Orlando som var ett stallskrik senast men svek (var aningen ofräsch) och kan bättre. Nu spelar ingen på honom. 

Bättre än folk begriper

V75-2: Caligula ser omåttligt stark och bra ut och är ensam A-häst. Det kan bli mos, han blygar inte för ett par vida kurvor. Esteban S.T. är ospelad och i sitt livs form medan Ricke är klassen ­bättre än folk begriper. 

V75-3: Stefan Melander har sex hästar i loppet. Snyggt anmält men kanske läge att ifrågasätta reglerna för ett V75-lopp? Max två hästar per stall? Max alltså – en ­vore bättre. Hur som helst, Zack’s Zoomer känner sig stark med fem polare utspridda bakom sig och kan leda länge. De lär inte puckla på honom i onödan. High Glider gav Zack’s smisk senast och kan göra det igen med maxklaff, ­spåret till trots. Jag tror att han är jäkligt bra. Sex mot en. 

Chansar lite

V75-4: Lurigt men jag chansar lite med bara fyra streck. Glöm inte Amalia Cash som varit strålande i två ­raka och hoppade som okörd i sista sväng ­senast. 

V75-5: Inte säker på att Global Unprotected spetsar men chansen finns och då är han i mål. Men annars är han bra nog att vinna med alternativa lösningar (dödens funkar) och jag spikar Magnus Jakobsson oerhört snygga häst. 

V75-6: Järnskor, vanlig vagn och öppet huvudlag. Så gick snacket kring Propulsion tidigt
i veckan. Jag kollade med Daniel Redén som säger att det blir jänkar­vagn, förmodligen skor men samma balans som när ­hästen vann på 1.09,9 från dödens på Solvalla i mitten på maj. 

Kihlström lär inte köra livet ur ”Proppen”, jag fattar det, men det finns gott om nyttiga idioter i loppet. 

Ruskigt bra lopp

V75-7: Var hamnar Global Trust? Jag har ingen aning men vet att Roheryn flyger den första biten och att Ural inte alls klarade av underlaget senast. Ett ruskigt bra lopp är det i alla fall. Kul! 

Till sist: Är det bara jag som har problem med lopparkivet? Ofta går det inte igång när jag klickar på ikonen i startlistan. 

Jag tvingas i stället gå till resultatet i kalendern och se loppet den vägen. Inte okej. För en lopp­arkivs(miss)brukare är det snarare som att inte få ur korken på vinflaskan. Nej, min dator är en månad gammal.

Helgens tips

1. 8 Esteban S.T.  (Solvalla, V75-2)

Strålande form och ospelad. Värd streck.

2. 14 Amalia Cash  (Solvalla, V75-4)

Toppbra vid vinsten. Måste med tidigt.

3. 5 Roheryn  (Solvalla, V75-7)

Borde spetsa. Inte alls ­betrodd. Passas.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1:5, 4, 1, 3, 2, 10, 9 (11, 6)

V75-2:9, 1, 8, 7, 3, 5, 12 (4, 11)

V75-3:6, 12 (1, 9)

V75-4:12, 14, 9, 2 (13, 6)

V75-5:6 Global Unprotected (2, 3)

V75-6:12 Propulsion (5, 10)

V75-6:8, 1, 5, 7, 10, 11 (3, 5)

2 352 rader/1 176 kronor

avMicke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM