Trav

”Man vill ju vara med och tävla ännu mer”

Ville Karhulahti om sin första tid som proffstränare

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: TR Bild
Ville Karhulahti och Budets Lasse vinner V75

I fjol lämnade Ville Karhulathi Stig H Johansson för att bli egen tränare.

Den nya karriären för 37-åringen har börjat bra och så sent som i lördags blev det V75-seger med Budets Lasse.

– Han utvecklas för varje start, säger Ville Karhulahti.

Det var i augusti i fjol som Ville Karhulahti efter en lång lärlingskarriär bestämde sig för att plocka ut sin proffslicens och satsa på en egen tränarkarriär.

Som lärling hade han då arbetat åt bland annat Kari Lähdekorpi, Rainer Björkroth, Petri Salmela och Stig H Johansson.

37-åringen flyttade in på Julmyra Horse Center där han blev tränarkollega med Björn Röcklinger, Reijo Liljendahl, Thorsten Tietz, Roman Matzky och Jasmine Ising.

Ville Karhulahti har ”bara” hunnit med 15 starter sedan han blev proffstränare, men resultaten har varit bra.

Segerprocenten ligger på 33 procent och i lördags på Bergsåker så tog Ville Karhulahti sin andra V75-seger som tränare, det tillsammans med Budets Lasse.

”Han var lite seg”

Budets Lasse var också den som i december i fjol bärgade Ville Karhulahtis första V75-seger som tränare, och har blivit lite av en reklamhäst för den färske proffstränaren.

– Han gör det jättebra hästen, jag tycker han har gått bra varje gång hittills och han utvecklas också hela tiden, säger Ville Karhulahti och fortsätter:
– Det hade gått fem veckor mellan starterna i lördags så han var lite småseg, men han vann ju, och det var det viktigaste. Han bör med det loppet i kroppen gå framåt till nästa start.

Ville Karhulahti har i dag 30 hästar på sin träningslista och fick så sent som förra veckan ett par hästar från Reijo Liljendahl, i samband med att Liljendahl bröt med storhästägaren Onkel Invest.

– Jag har haft mycket unghästar i stallet, jag har haft mycket ettåringar på inkörning. Nu har ettåringarna blivit två år och det har också blivit mindre unghästar och mer starthästar, vilket jag tycker är kul.

”Man vill vara med och tävla”

Vad säger du om din första tid som proffstränare?

– Jag har inte startat så mycket, men de hästar som jag startat har levererat och det tycker jag är roligt. Nu har det som sagt kommit in lite äldre hästar och då hoppas jag få tävla mer, för det är ju det man vill göra helst, man vill vara med och tävla.

Karhulahti trivs på Julmyra och ser fram emot den närmsta framtiden.

– Jag trivs bra här, det är fina banor och det går verkligen att träna häst här. Jag tycker jag är där jag vill vara för dagen, och jag tycker det ser bra ut, och känns bra för dagen, säger Ville Karhulahti.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75