”Han är bästa spiken i kväll”

Publicerad 2015-05-13

V86-experten bjuder på sina bästa tips till V86-jackpotten på Solvalla i kväll

Patrik Fernlund, och hästen i mitten är Sciacallo O.M. som Fernlund tycker är bästa spiken på V86 i kväll

V86-experten Patrik Fernlund vann 80 000 kronor till banbesökarna på Solvalla förra veckan.

Inför kvällens jackpott på spelformen bjuder han på sina bästa tips.

– Sciacallo O.M. är bästa spiken, säger han till Trav365.

Patrik Fernlund var helt rätt ute på V86 förra onsdagen från Solvalla.

Då satte han åtta rätt på sitt andelssystem på V86 – till 184 Solvallabesökares glädje.

De lyckliga vinnarna fick dela på 80 000 kronor.

– Ingen superutdelning, men en liten vinst till många människor och det är kul. Det var några glada tillrop när jag var på väg därifrån, och några extra hundralappar i fickan gläder många.

Då utdelningen för sex rätt uteblev förra veckan är det jackpott på spelformen i kväll och en toppad Patrik Fernlund bjuder på sina bästa tips.

”Överlägset”

– Det är kul att Solvalla kör ensam på V86 även den här veckan, det är helt överlägset att de kör själva och det ser ut att bli en fin kväll igen.

Vem är kvällens bästa spik?

– Jag tycker det är svårt att hitta en bra spik, men 4 Sciacallo O.M. (V86-1) har bra segerchans. Han blir extremt stor favorit, men hästen har imponerat stort och Johan Untersteiner siktar på Sprintermästaren med honom och jag tror han vinner det här loppet. Det är några roliga hästar bakom honom på strecken, men normalt vinner Sciacallo O.M. det här.

”Syna favoriten”

Har du några drag att bjuda på?

– 5 Moni to Spare (V86-3) blir storfavorit, men 12 Araw Hoss har jag blivit väldigt imponerad av. Kör Jorma Kontio offensivt och synar favoriten tror jag det blir en ordentlig match och då blir jag inte förvånad om Araw Hoss vinner. Sedan kan 6 Spoil me (V86-4) vara en tänkbar spik. Hon är väldigt lik sin mamma den här hästen och med rätt resa tror jag hon fäller de flesta.

”Kul skräll”

Patrik Fernlund, som twittrar som V86-experten, har ytterligare drag att bjuda på.

– 2 Manilla d’Atout (V86-5) gick rätt bra bakom bra hästar i onsdags och hon värmde extremt bra då. Hon är i toppform och ska från perfekt startspår duga bra i sitt lopp i kväll. 6 Camelot Sisu (V86-6) såg riktigt fin ut som fastlåst senast och sköt till bra när luckan kom, Björn Goop upp där i kväll och den är intressant. Det är tufft emot, men tränare Petri Salmela håller den högt. Camelot Sisu och 9 Xceed G.T. som gick bra efter galopp senast känns kul i V86-6. Sedan har jag en kul skrällidé i den avslutande V86-avdelningen i 12 Kicki the Dancer, jag trodde lite på henne senast och hon spurtade mycket bra då. Svårt utgångsläge i kväll, men jag tror det blir körning i det här loppet och då spurtar hon vasst till slut.

”Malmrots tur”

Patrik Fernlund bjuder på sin twitter varje V86-omgång på sina bästa tips, värmningar och annan info direkt från Solvalla. I kväll har han dock lämnat över stafettpinnen gällande andelsspelen till Anders Malmrot.

– Nu är det Anders tur att sätta åttan. Det var kul förra veckan, framför allt att jag tog ställning för Kemas Magic i duellen mot Sauvuer och det var en häftig match att se. Vi hade alla hästar i den sista avdelningen i onsdags och med lite flax hade det kunnat bli riktigt bra, säger Patrik Fernlund.