’Han gav en annan förklaring till oss’

Av: Christoffer Wickman, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Jens Petter Stenseth, VD på Solvalla
Foto: Kanal75
Jens Petter Stenseth, VD på Solvalla

Karl-Erik Bender, 80, skulle kliva in med miljonbelopp och bli huvudsponsor till Elitloppet.

Ett uttalande av Micke Nybrink i tv-sändningen fick honom att hoppa av – uppger han för Trav365.

– Det här var nytt för oss, vi fick en helt annan förklaring till varför han hoppade av, säger Jens Petter Stenseth, vd på Solvalla, till Trav365.

Miljardären och storhästägaren Karl-Erik Bender och nationalarenan Solvalla var långt gångna i sina förhandlingar – om att Bender skulle kliva in som huvudsponsor till Elitloppet.

Bender skulle kliva in med miljonbelopp, de tidigare topphästarna Torvald Palema och Gidde Palema skulle leda defileringarna, och ett stort VIP-tält skulle slås upp på Solvallas innerplan.

Men något fick Bender att hoppa av.

– Jag retade mig på Micke Nybrink. Därför hoppade jag av, uppger Karl-Erik Bender för Trav365.

Den anledningen känner inte Solvalla till.

”Kan bekräfta”

– Det här var nytt för mig. Jag kan bekräfta att vi fört resonemang med Bender som storsponsor till Elitloppet, men uppgifterna som jag får nu är helt nya för oss, säger Solvallas vd, Jens Petter Stenseth, till Trav365.

Vad gav han för förklaring till er?

– Det var inget avtal som var påskrivet, men vi var långt gångna i förhandlingarna, det var vi absolut. Vi hade plockat fram ritningar för ett VIP-tält på innerplan så de inte skulle störa tv-sändningarna och domartornet, och även att Torvald Palema och Gidde Palema skulle leda defileringen på Solvalla. Jag vill inte berätta vad för anledning han gav till oss när han ringde och hoppade av för några veckor sedan, men det var en helt annan version än den du nu presenterar för mig.

”Påverkar inte förstapriset”

– Vi har inte sett det som att Bender har hoppat av, utan vi har förhoppningar om att kunna föra samtal med honom som storsponsor till Elitloppet 2016-2018, det är den information som vi har fått.

Påverkar Benders avhopp som storsponsor till Elitloppet förstapriset?

– Nej, det gör det inte, förstapriset i Elitloppet kommer fortfarande att vara tre miljoner kronor som i fjol. Benders investering skulle komma som grädde på moset, det var inget vi hade räknat med från första början utan det kom som en extra grej som vi tyckte var jättekul. Han har stor tillhörighet till travsporten och få in honom som storsponsor hade varit jättekul, naturligtvis.

”Hål att stoppa dom i”

Vad skulle Benders investering användas till, han uppger för Trav365 att det handlade om miljonbelopp?

– Det finns så mycket hål att stoppa pengarna i, så de skulle användas till annat. Det är därför vi arrangerar skidtävlingar och rallytävlingar här på Solvalla, för att få in pengar. I fjol hade vi andra problem ekonomiskt och för att få ihop vår ekonomi har vi sänkt förstapriset i Elitloppet till 2,5 miljoner kronor, men efter att Svea Ekonomi klev in så blev förstapriset i fjol också tre miljoner kronor och vi har fått ordning på ekonomin så det finns underlag för ett förstapris av tre miljoner kronor även i år.

Höjdes biljettpriserna för att stabilisera er ekonomi?

– Nej, det gjorde de faktiskt inte. Vi höjde biljettpriserna för att marknadsanpassa oss, det är ett världsarrangemang vi presenterar och vi har tagit betalt för en division 2 match i fotboll. Vi ska inte skämmas för att ta betalt för den produkten vi har. Huvudsyftet till biljetthöjningen var, när vi nu tagit fram sådan sport i världsklass, att vi inte ska skämmas för att ta betalt. Travet har varit dåliga där, det ska helst vara gratis, säger Jens Petter Stenseth.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN