Mejla

Carl Wangle

Wangle: ”Längesedan jag hade gåshud...”

TRAV

Det tog ett tag innan jag förstod hur bra han var – Cyber Lane.

Inte ens efter Derbysegern höll jag honom högst.

Jag får ta tillbaka allt – Cyber Lane är nått utav det värsta vi sett i hans ålder.

Att han skulle slå Diamanten var jag relativt säker på.

Men inte på det där sättet. Vad var det för insats egentligen? Var hästen ens trött i mål?

Cyber Lane krossade eliten från dödspositionen och såg bättre ut än någonsin – trots en lång, lång säsong. Jag hade gåshud när hästen bara lunkade undan till en överlägsen seger.

Att han blir årets fyraåring är redan klart.

Men vem ska slå honom till att bli årets häst? Ingen.

Låt hästen få lite välförtjänt vila nu, sedan börjar vinterträningen inför 2018. Elitloppet borde vara givna målet – trots hästen bara kommer vara fem år.

I övrigt:

Inte en enda häst från bakspår vann på V75.

Zenit Brick var riktigt seg i gulddivisionen.

Diamanten gick på knock. Var chanslös. Nu får han ta igen sig och ladda upp inför 2018.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75-finalerna.

Betyg: 5 av 5 plus

Cyber Lane: Vad ska man säga? Tack för showen, Johan. Att vinna på det där sättet var mäktigt. Att vinna på det där sätter var inget annat än ren och skär utklassning. Diamanten käkades upp på några få steg och sedan åkte Johan Untersteiner ifrån till överlägsen seger. Har vi sett hästen gå i botten någon gång? Han har en vinnarinställning utöver det vanliga.

Betyg: 4 av 5 plus

Kash Brodda: Återigen en Untersteiner häst. Men Kash Brodda gick på knock-out och jag kan villigt erkänna att jag inte trodde att hästen skulle vinna utvändigt ledaren efter den hårda öppningen av loppet. Kash Brodda var dock brutalt bra och vann lätt. En häst för stoeliten.

Betyg: 3 av 5 plus

Mack Dragan: Jänkarvagn gör ingen skillnad säger vissa. Kanske, men Mack Dragan provade en ny form av vagn och var som en ny häst. Han vann efter toktempo framme i ledningen och var sylvass. Calle Jepson log rätt så brett efter segern.

Betyg: 2 av 5 plus

Global Takeover: Fick ett tufft lopp i Norge förra veckan – och blev nog bortglömd tack vare det. Men Chrille Eriksson slog till och stal loppet från ledningen. Det är en läcker häst som vinner fler lopp tack vare sin startsnabbhet.

Betyg: 1 av 5 plus

Västerboonthenews: Gjorde inga fel och hästen vann överlägset. Loppet blev billigt, men jag räknar med att hästen var rätt så okörd i mål. Ett fantastiskt bra tränarjobb och hästen växer in i eliten på allvar nu.

Now Or Never Flair: Var inte direkt trött i mål, men fick inte travet att fungera någon gång. Skulle bara ha vunnit efter det perfekta lopp som han fick. Nej, det var en besvikelse och kostade många spelare 7 rätt.

Av: 

Carl Wangle

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Johan Untersteiner