STIG H: ”Tack och hej, från mig till er”

Publicerad:
Uppdaterad:

Stortränaren slutar som krönikör: ”Vill tacka alla”

Stig H Johansson
Foto: Kanal 75
Stig H Johansson

Det här blir tack och hej för mig.

Men det återkommer vi till längre ner.

En del kallar det för Rommesoppan och det kan man ha viss förståelse för.

En 22-årig lärling stängdes av och det blev inget bra för någon egentligen. Det känns som att handhavandet från Rommes sida inte varit klockrent. Det visar om inte annat Svensk Travsports syn på det hela. Man hade helt enkelt för bråttom i hanteringen.

Inte rätt hanterat. Det får räcka med den kommentaren från min sida. Frågan är om vi någonsin får reda på hela sanningen, men någonting konstigt är det med historien.

Jag har hunnit förkovra mig i nya Sulkysport. Det har funnits mycket intressant att läsa för travnördarna. Ambitionen är helt klart mer inriktning på avel och sport än andra facktidningar. Mer för travintresserade än spelintresserade kan man säga.

Fortsätter de på samma linje är det en markant skillnad på upplägg gentemot Travronden. Det tycker jag behövs.

På lördag får vi bevittna årets första stora batalj. Mellan Nuncio och On Track Piraten.

”Tarzan” har meddelat att Nuncio inte är nära toppformen ännu, och inte ska vara det, medan Piraten har haft kanonform länge. Man går nästan och väntar på att den ska svikta. Han har varit på topp hela hösten och vintern. Bara det är riktigt bra gjort.

Jag tror att Nuncio är mycket tränad och även om han inte har toppform än är han bra nog för att vinna det här. Personligen håller jag absolut Nuncio som favorit.

Det här blir min sista krönika i Sportbladet. Det har blivit ganska många under åren och jag har trivts med rollen som krönikör. Men man kan nog konstatera att jag inte är någon mästertippare ... Jag vill avsluta med att tacka alla läsare som har följt mig här.

Antonio Tabac (V86-6) fick en paus efter flitigt tävlande i höstas. Kom ut och gjorde en bra insats i Gävle efter lite uppehåll. Känns fin efteråt och är nog i fin form fortsatt. Bra läge och kvick ut. Det blir nog till att försöka att köra så fort det går från början.

Seedorf O.M.F. (V86-8) fick sluta i höstas när han vann finalen på Solvalla. Hade ett fantastiskt bra år i fjol. Vann många V75-lopp och tog steget ända upp i gulddivisionen. Nu kan det här vara en vettig början när han slipper de allra värsta. Inte ett helt lämpligt bakspår. Kan vara besvärlig innan bilen släpper.

Cash a Cheque Em (V75-5) har gått bra utan att få vinna. Beror på att han blivit lite rullig till slut i båda de här loppen där det har sett ut som om han kunnat räcka till vinst. Han känns okej i jobben i alla fall. Med en vilsam löpning där han kan speeda en kort bit är han väldigt snabb. Så räkna inte bort honom.

Kimbee Dream (V86-2) har haft lite för­kylningar som gör att formen är osäker. Han känns okej i träningen men det finns fråge­tecken kring den absoluta formen. Därmed svårbedömd. Jag vet inte var han står riktigt.

Claes Boko (V75-3) har varit lite knackig och haft besvär med en fot. Det har strulat lite med honom efter senaste starten då han var bra. Det finns lite osäkerheter kring honom. Hur som helst en tredjeplats i bästa fall.

 Sportbladet kommer att tacka av Stig H Johansson i en längre intervju senare i veckan.

Stig H Johansson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN